Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 838 din 1192

În care dintre situații nu este permisă mărirea vitezei de deplasare a autovehiculului / tractorului agricol sau forestier?

A când un alt vehicul s-a angajat în depăşire;
B în zona de acţiune a indicatorului „Viteză recomandată“;
C când acesta circulă pe prima bandă, iar pe cea de lângă axul drumului se deplasează alte autovehicule, cu viteze superioare.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Vă este interzis să măriți viteza de deplasare atunci când un alt vehicul s-a angajat în depășirea vehiculului pe care îl conduceți.

Atunci când urmează să fiți depasit, aveți obligația de a nu mări viteza de deplasare și de a circula cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.


Pentru varianta  B 

În zona de acţiune a indicatorului „Viteza recomandată“ vă este permis să măriți viteza de deplasare, acest indicator precizează viteza care este considerată ca fiind optimă pentru circulația în condiții de siguranță, dar și pentru asigurarea unui trafic fluent.


Pentru varianta  C 

Vă este permis să măriți viteza de deplasare când circulați pe prima bandă, iar pe cea de lângă axul drumului se deplasează alte autovehicule, cu viteze superioare. Iar în cazul în care ajungeți să circulați cu o viteză mai mare decât vehiculele de pe celelalte benzi, aceasta se va numi devansare și nu este considerată a fi o depășire. Dar întotdeauna trebuie să țineți cont de regulile de folosire a benzilor de circulație pe care le găsiți aici - Codul Rutier - Deplasarea vehiculelor pe drumul public


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 119

Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

40 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.