Vă este interzis să măriți viteza de deplasare atunci când un alt vehicul s-a angajat în depășirea vehiculului pe care îl conduceți.
Atunci când urmează să fiți depasit, aveți obligația de a nu mări viteza de deplasare și de a circula cât mai aproape de marginea din dreapta a părții carosabile sau a benzii pe care vă deplasați.
În zona de acţiune a indicatorului „Viteza recomandată“ vă este permis să măriți viteza de deplasare, acest indicator precizează viteza care este considerată ca fiind optimă pentru circulația în condiții de siguranță, dar și pentru asigurarea unui trafic fluent.
Vă este permis să măriți viteza de deplasare când circulați pe prima bandă, iar pe cea de lângă axul drumului se deplasează alte autovehicule, cu viteze superioare. Iar în cazul în care ajungeți să circulați cu o viteză mai mare decât vehiculele de pe celelalte benzi, aceasta se va numi devansare și nu este considerată a fi o depășire. Dar întotdeauna trebuie să țineți cont de regulile de folosire a benzilor de circulație pe care le găsiți aici - Codul Rutier - Deplasarea vehiculelor pe drumul public
Răspunsul corect este: A
Conducătorul de vehicul care urmează să fie depăşit este obligat:
a) să nu mărească viteza de deplasare;
b) să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile sau a benzii pe care se deplasează.
(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
Lasă un comentariu