Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 214 din 1183

Care este ordinea de trecere prin intersecţie a autoturismelor?


A roşu, verde, albastru;
B verde, albastru, roşu;
C albastru, verde, roşu.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Intersecția din imagine este dirijată cu indicatoare de reglementare de prioritate, autoturismul verde vine de pe drumul cu prioritate și are prioritate de trecere față de celelalte autoturisme care întâlnesc indicatorul “Cedează trecerea“. Între autotursimul albastru și cel roșu s-a creat o situație de egalitate, ambele întâlnind indicatorul “Cedează trecerea”, însă autoturismul roșu îi va acorda prioritate de trecere autoturismului albastru deoarece virând către stânga autoturismul albastru îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere este următoarea: autoturismul verde, urmat de autoturismul albastru iar ultimul prin intersecție va trece autoturismul roșu.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (actualizate 2021)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu

Rideg Raul
Rideg Raul 08.04.2021 15:54
Care este pasul 3 de învățat cu nu știu unde îl gasesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.04.2021 16:13

Click aici


Balaban Lavinia
Balaban Lavinia 27.10.2020 05:52
Multumesc scoala rutiera 26/26 ieri slobozia .
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.10.2020 17:05

Cu placere, felicitari!


Maria Prelipcean
Maria Prelipcean 02.07.2020 21:50
Buna! Spuneti-mi va rog frumos s-a bagat legea cu 10 clase obligatori .?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.07.2020 09:20

Deocamdata se poata face scoala de soferi si fara sa ai un numar anume de clase, trebuie doar sa stii sa scrii si sa citesti.


iliehuhulea@yahoo.com
iliehuhulea@yahoo.com 15.10.2018 20:15
nu sunteti normali...de unde sa imi dau eu seama in imagine ca verdele vine de pe un drum cu prioritate!?voi sunteti normali cand spuneti ca raspunsul e B?Vin cu auto si ma apropii de o intersectie,auziti?...intersectie si nu gasesc nici o reglementare in acest sens .Ce fac domnilor meseriasi care pregatiti viitorii soferi ai Romaniei?!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 17.10.2018 11:27

Situatii exact ca aceasta o sa gasesti in realitate in trafic. Intr-adevar este o problema pentru soferi, mai ales cand sunt masini parcate in intersectie sau sunt pomi si nu poti vedea ca cei de pe drumul cu care te intersectezi au indicatoare de pierdere de prioritate. Degeaba esti pe drumul cu prioritate daca trebuie sa opresti pentru a te asigura deoarece nu ai vizibilitate. Repet, sunt multe intersectii de acest gen si sunt corect semnalizate din punct de vedere legal. La incepului acelui drum cu prioritate se va gasi indicatorul "Drum cu prioritate" si in fiecare intersectie care urmeaza nu se mai repeta acest indicator.


iulianavld@yahoo.com
iulianavld@yahoo.com 18.04.2018 19:41
In filmuletul explicativ se specifica prin indicatorul "drum cu prioritate" ca drumul pe care circula autoturismul verde este un drum cu prioritate.
Insa, in imaginea din intrebare nu apare indicatorul "drum cu prioritate" si atunci as gandi-o ca se aplica prioritatea de dreapta...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.04.2018 08:28

Mai vizioneaza inca o data explicatia video, ai sa vezi ca iti explica despre existenta unui alt indicator care se instaleaza inainte cum mult de intersectie, de aceea in intersectie nu mai este un alt indicator.


iulianavld@yahoo.com
iulianavld@yahoo.com 19.04.2018 08:35
Tocmai asta spun, ca in filmulet se arata acel indicator, dar in imaginea din intrebare nu.
Si ma intrebam daca la examen, cand voi avea doar imaginea in fata, va trebui sa consider in mod automat ca autoturismul verde se afla pe un drum cu prioritate?
Sper ca m-am facut inteleasa!
Multumesc mult pentru toata munca!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.04.2018 08:37

Da, atat timp cat drumurile cu care se intersecteaza au "Cedeaza trecerea" sau "Stop", acest drumul care nu are instalat niciun tip de indicator de prioritate se considera a fi cel cu prioirtate.


ciobota  razvan
ciobota razvan 14.03.2018 09:30
salvatim si mie chestionarele
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.03.2018 22:49

Trebuie sa iti faci cont pe site, este gratis.Pentru înregistrare, se parcurg următorii pași:

1. Se apasă butonul LOGIN/REGISTER din colțul dreapta sus al paginii, apoi se apasa butonul ÎNREGISTARE.2. Trebuie să completați un formular simplu cu datele dumneavoastră. Atenție, adresa de email trebuie să fie valabilă!3. Se apasă butonul CREARE CONT.4. Veți primi un email cu link-ul de activare al contului. Intrați pe email-ul dvs. și activați-vă contul!Asta este tot, v-ați înregistrat!

 

Mai simplu de atât, vă puteți conecta cu contul de facebook printr-un singur click.

Dacă vrei să te conectezi cu contul de facebook apasă butonul LOGIN din colțul dreapta sus al paginii, apoi apasă butonul LOGIN CU FACEBOOK.


Irina Constantinescu
Irina Constantinescu 30.11.2017 08:46
Intrebarile din mediul de invatare sunt aceleasi cu cele din chestionare de pe acest site?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.11.2017 18:18

In mediul de invatare mai sunt 6 intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓