Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 728 din 1199

Dacă aveţi cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie, în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală a unei persoane, sunteţi obligat:

A legal, nu vă revine nicio obligaţie;
B opriţi, anunţaţi de îndată poliţia şi apelaţi numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112;
C vă informaţi asupra împrejurărilor care au determinat accidentul.

Explicație (actualizată 2024)

Dacă aveţi cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie, în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea corporală a unei persoane, sunteţi obligat să opriţi, anunţaţi de îndată poliţia şi apelaţi numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112. Atenție!, aveți aceste obligații chiar dacă nu ați fost implicat în acel accident de circulație, este de ajuns să aveţi cunoştinţă de producerea accidentului.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Găsiți aici lecție video cu părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor --> Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 77

(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

3 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.