Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 766 din 1183

Este permisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga de către conducătorul autovehiculului încadrat corespunzător pe banda de circulaţie, dacă semaforul pentru această manevră indică semnalul verde, iar cel pentru direcţia înainte, semnalul roşu?


A da, deoarece semnalul care i se adresează este verde;
B nu, deoarece unul dintre semnale este roşu;
C nu, deoarece semafoarele sunt defazate.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Din întrebare reiese că ne aflăm într-o intersecție reglementată cu semafoare și ne-am încadrat corespunzător pe banda pentru virajul la stânga. Trebuie știut că sub fiecare semafor se găsește instalat câte un panou adițional, în acest caz semnalul semaforului va fi respecat de cei a căror direcție de deplasare se regăsește pe aceste panouri adiționale. Caz în care trebuie să respectăm semnalul semaforului pentru virajul cărte stânga, semafor ce indică culoarea verde, așa cum se specifică în întrebare.

Prin urmare, ne este permisă trecerea prin intersectie pentru a efectua virajul la stânga. Celor care circulă pe direcția înainte le este interzisă pătrunderea în intersecție, deoarece semnalul pentru acestă direcție indică culoarea soșie.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (actualizate 2020)

Regulament - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.

Regulament - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.

Regulament - Articolul 52

(1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

3 Comentarii Lasă un comentariu

t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 22.04.2019 11:50
Salut Școala Rutiera, dacă banda pentru virajul la stânga este ocupată full de alte mașini, și eu vreau să fac și eu stânga, cum procedez? fac stânga de pe banda doi, s-au rămân cu semnal stânga în dreptul la începutul benzii suplimentare pentru virajul la stânga până ce se eliberează banda pentru stânga, și după aceea pot intra pe banda respectivă. Dacă procedez cum am menționat mai sus, și mai sunt și mașini staționate neregulamentar pe banda unu, ce-i de pe banda doi sunt obligați să aștepte după mine până ce se eliberează banda pentru virajul la stânga ca să pot intra pe banda respectivă să fac stânga, nu știu dacă așa se procedează, corectați mă vă rog Școala Rutiera,dacă se procedează altfel,ms!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.04.2019 17:50

In acest caz vei rămâne pe banda doi, cu semnalul stânga pus, așteptând eliberarea benzii pentru stocaj ca se te poți înscrie pe ea. 


Arif Timur
Arif Timur 30.01.2019 19:52
frumos

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓