Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 766 din 1183

Este permisă schimbarea direcţiei de mers spre stânga de către conducătorul autovehiculului încadrat corespunzător pe banda de circulaţie, dacă semaforul pentru această manevră indică semnalul verde, iar cel pentru direcţia înainte, semnalul roşu?

A da, deoarece semnalul care i se adresează este verde;
B nu, deoarece unul dintre semnale este roşu;
C nu, deoarece semafoarele sunt defazate.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Din întrebare reiese că ne aflăm într-o intersecție reglementată cu semafoare și ne-am încadrat corespunzător pe banda pentru virajul la stânga. Trebuie știut că sub fiecare semafor se găsește instalat câte un panou adițional, în acest caz semnalul semaforului va fi respecat de cei a căror direcție de deplasare se regăsește pe aceste panouri adiționale. Caz în care trebuie să respectăm semnalul semaforului pentru virajul cărte stânga, semafor ce indică culoarea verde, așa cum se specifică în întrebare.

Prin urmare, ne este permisă trecerea prin intersectie pentru a efectua virajul la stânga. Celor care circulă pe direcția înainte le este interzisă pătrunderea în intersecție, deoarece semnalul pentru acestă direcție indică culoarea soșie.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (actualizate 2022)

Regulament - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.

Regulament - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.

Regulament - Articolul 52

(1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Ligia Grason
Ligia Grason 26.08.2021 15:54
Nu pot vedea imaginile de sub intrebari, dar explicatiile audio-video da.Ce fac?
Sunt pe aplicatia de pe magazin play iar telefonul meu nu are probleme cu redareua oricarui continut.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 18.09.2021 18:55

Nu toate întrebările au si imagini la care sa face referire. De exemplu, aceasta întrebare nu are imagine. Acolo unde întrebarea face referire la o imagine va apar imaginile?


Ligia Grason
Ligia Grason 19.09.2021 18:09
Aaa...da, aveti dreptate. Da, imi apar toate imaginile acolo unde se face referire la ele. N-am fost eu atentă.
Daniela Lazar
Daniela Lazar 24.06.2021 07:33
Salut,
Daca faceti mediul de invatate complet, apoi chestionarele cu 25,26 luati sigur!
Astazi am luat cu 26! Multumesc!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.06.2021 15:06

Cu placere, felicitari!


Emil Roman
Emil Roman 16.01.2021 11:26
Bună am întrebare poate să-mi cada același chestionar la sala?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 16.01.2021 13:48

La sală sunt alese la întâmplare 26 de întrebări din toată baza de date. Este aceeași bază de date ca cea de aici de pe Școala Rutieră din pasul 3 mediu de învățare.La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici. Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare". În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.Urmează toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 cu 25-26 de puncte, de preferat 26 de puncte.Cei 4 pași de învățare îi găsești aici --> Cei patru pași ca să iei permisul din primaAcum avem și APLICAȚIE pentru telefoanele cu android, descărcați aplicația de aici -> http://bit.ly/școala-rutieră-apkTrebuie să o descărcați și să vă conectați cu email-ul și cu parola pe care le aveți deja pe site ca să vă apară istoricul și statisticile parcurse până acum.


Elena Nedelcu
Elena Nedelcu 24.03.2021 12:56
Da,eu am dat astazi si mi-a cazut un chestionar exact ca la scoala rutiera,am luat 25 ca unul l-am dat la plesneala din 26
t.viorel2014@yahoo.com
t.viorel2014@yahoo.com 22.04.2019 11:50
Salut Școala Rutiera, dacă banda pentru virajul la stânga este ocupată full de alte mașini, și eu vreau să fac și eu stânga, cum procedez? fac stânga de pe banda doi, s-au rămân cu semnal stânga în dreptul la începutul benzii suplimentare pentru virajul la stânga până ce se eliberează banda pentru stânga, și după aceea pot intra pe banda respectivă. Dacă procedez cum am menționat mai sus, și mai sunt și mașini staționate neregulamentar pe banda unu, ce-i de pe banda doi sunt obligați să aștepte după mine până ce se eliberează banda pentru virajul la stânga ca să pot intra pe banda respectivă să fac stânga, nu știu dacă așa se procedează, corectați mă vă rog Școala Rutiera,dacă se procedează altfel,ms!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 23.04.2019 17:50

In acest caz vei rămâne pe banda doi, cu semnalul stânga pus, așteptând eliberarea benzii pentru stocaj ca se te poți înscrie pe ea. 


Arif Timur
Arif Timur 30.01.2019 19:52
frumos

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓