Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 773 din 1192

Este permisă schimbarea direcției de mers spre stânga de către conducătorul autovehiculului încadrat corespunzător pe banda de circulație, dacă semaforul pentru această manevră indică semnalul verde, iar cel pentru direcția înainte, semnalul roșu?

A da, deoarece semnalul care i se adresează este verde;
B nu, deoarece unul dintre semnale este roșu;
C nu, deoarece semafoarele sunt defazate.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Din enunțul întrebării reiese că respectivul conducător de autovehicul se află într-o intersecție reglementată cu semafoare și s-a încadrat corespunzător pe banda pentru virajul la stânga. Trebuie știut că sub fiecare semafor se găsește instalat câte un panou adițional, astfel semnalul semaforului va fi respectat de cei a căror direcție de deplasare se regăsește pe aceste panouri adiționale. În acest caz trebuie să respectăm semnalul semaforului pentru virajul către stânga, semafor ce indică culoarea verde, așa cum se specifică în enunțul întrebării.

Prin urmare, respectivului conducător de autovehicul îi este permisă trecerea prin intersecție pentru a efectua virajul la stânga. Celor care doresc să circule pe direcția înainte le este interzisă pătrunderea în intersecție, deoarece semnalul pentru această direcție indică culoarea roșie.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Circulația în intersecții - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament** - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.
[...]

Regulament** - Articolul 52

(1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.
[...]

Regulament** - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţiAceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.