Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 624 din 1199

Încredințarea cu știință a unui autovehicul / tractor agricol sau forestier, pentru a fi condus pe drumul public, unei persoane care nu posedă permis de conducere se pedepsește:

A penal;
B contravenţional;
C cu amendă contravenţională şi anularea permisului de conducere.

Explicație (actualizată 2024)

Încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul / tractor agricol sau forestier, pentru a fi condus pe drumul public, unei persoane care nu posedă permis de conducere, se pedepseşte penal. Ambii făptași ai acestei infracțiuni, cel care încredințează cu stiință și cel ce conduce autovehiculul / tractorul agricol sau forestier fără să posede permis, vor fi pedepsiți penal.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Infracțiuni - Conducerea fără permis de conducere --> Codul Rutier - Infracțiuni - Conducerea fără permis de conducere

Articole de referință (legislație 2024)

Codul penal - Articolul 335

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi persoana care încredinţează un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că se află în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) sau alin. (2) sau sub influenţa alcoolului ori a unor substanţe psihoactive.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

32 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.