Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 676 din 1199

Puteți schimba poziția vehiculului, dacă acesta a fost implicat într-un accident din care a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unor persoane?

A da, cu încuviinţarea poliţiei, care cercetează accidentul;
B da, dacă persoana vătămată se poate deplasa singură;
C nu, până la sosirea ambulanţei.

Explicație (actualizată 2024)

Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulație în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integritații corporale ori a sănătații unei persoane, este obligat să nu părăsească locul faptei și să nu modifice sau să steargă urmele accidentului. Deci, acesta poate să schimbe poziția vehiculului implicat în accident doar cu încuviinţarea poliţiei, care cercetează accidentul.

Dacă nu respectați această obligație și schimbați poziţia autovehiculului sau ștergeți urmele accidentului, din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, se consideră infracțiune și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligații în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Găsiți aici lecție video cu părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor --> Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 77

(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Codul penal - Articolul 338

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.