Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 320 din 1183

Pe autostradă se interzice:


A circulaţia autovehiculelor în coloană;
B învăţarea conducerii unui vehicul, încercarea prototipurilor de şasiuri şi de vehicule cu motor;
C executarea de lucrări pe partea carosabilă pe timp de noapte.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pe autostradă se interzice învățarea conducerii vehiculelor și incercările prototipurilor se șasiuri și de autovehicule.

Circulaţia autovehiculelor în coloană și executarea de lucrări pe partea carosabilă pe timp de noapte nu sunt prevăzute în legislația rutieră, prin urmare aceste nu sunt interzise.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu circulația pe autostradă --> Codul Rutier - Autostrada

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 74

(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementarilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mana, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.
(2) De asemenea, pe autostrăzi sunt interzise învăţarea conducerii unui vehicul, încercările prototipurilor de şasiuri şi de autovehicule, manifestaţiile, defilările, caravanele publicitare, antrenamentele şi competiţiile sportive de orice fel, precum şi cortegiile.
(3) Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.
(4) Circulaţia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de mărfuri se efectuează, de regulă, numai pe banda marginală din partea dreapta a autostrăzii, în sensul de mers.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

simona chiru
simona chiru 26.06.2018 21:08
ok. foarte bune.
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.06.2018 21:10

Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Florin ENACHE
Florin ENACHE 01.12.2017 21:22
PROFESORUL MEU DE LEGISLATIE A ZIS CA SAITUL DE LA DRPCIV:ESTE ACESTA:ww.e-drpciv.ro ESTE ADEVARAT CARE DINTRE ELE ESTE? EU AM INVATAT DUPA AMBELE SI NU PREA VAD DIFERENTA:VREAU UN RASPUNS VA ROG FRUMOS
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.12.2017 18:00

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ


Claudiu
Claudiu 06.10.2017 08:11
Salut, as vrea sa stiu sigur daca sunt aceleași întrebări ca la examenul de la poliție
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 06.10.2017 20:41

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Loredanalore2010@gmail.com
Loredanalore2010@gmail.com 16.06.2017 17:09
Buna ziu as ave o an trebare dac se pote ce documnte ar trebui pentru scola de sofer catecoria B dac putei sa ma in formati va multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.06.2017 19:18
http://www.scoalarutiera.ro/continut-dosar-examen-auto.html

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓