Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 124 din 1183

Conduceţi un vehicul / tractor agricol pe drumurile publice şi refuzaţi recoltarea unor probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Veţi fi pedepsit penal?


A da;
B numai dacă sunteţi implicat într-un accident de circulaţie;
C nu.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Anularea permisului de conducere si raspunderea penala se aplica pentru refuzul, impotrivirea sau sustragerea de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat in vederea stabilirii alcoolemiei, a prezentei de produse sau substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora, conducatorului unui autovehicul ori tramvai sau instructorului auto, aflat in procesul de instruire ori examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe --> Codul Rutier - Infracțiuni - Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe

Articole de referință (actualizate 2021)

Codul penal = CODUL PENAL din 17 iulie 2009 (LEGEA nr. 286/2009)

Codul penal - Articolul 337

Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Regulament - Articolul 185

(1) Constatarea contravenţiei de conducere a unui autovehicul sau tramvai de către o persoana care se află sub influenţa alcoolului se face prin testarea aerului expirat de aceasta cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic.
(2) Conducătorilor de autovehicule sau tramvaie li se recoltează obligatoriu probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei atunci când:
a) rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat;
b) în eveniment este implicat un vehicul care transporta mărfuri sau produse periculoase.
(3) Conducătorilor de vehicule li se recoltează obligatoriu probe biologice atunci când rezultatul testării preliminare cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare.

Regulament - Articolul 186

În cazul accidentelor de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale, conducătorii vehiculelor sunt obligaţi să se supună testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substanţe stupefiante ori al medicamentelor cu efecte similare acestora. Dacă rezultatul testării arată o concentraţie mai mare de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat sau indică prezenţa în organism a substanţelor ori produselor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se supună recoltării probelor biologice.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Ioana Raluca Badea
Ioana Raluca Badea 29.06.2021 16:19
Ma pot duce sa dau sala in ziua in care împlinesc 18 ani?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.06.2021 16:59

In ziua urmatoare daca ai programare


Ioana Crihan
Ioana Crihan 15.12.2020 18:43
Intrebarea este identica cu cea de pe DRCPIV , dar sunt din nou confuza
aici corect este Da se raspunde penal, acolo varianta corecta e numai daca esti implicat in accident
Lamuriti-ma,, care raspuns e corect?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 16.12.2020 16:09

Anularea permisului de conducere si raspunderea penala se aplica pentru refuzul, impotrivirea sau sustragerea de a se supune recoltarii probelor biologice sau testarii aerului expirat in vederea stabilirii alcoolemiei, a prezentei de produse sau substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora, conducatorului unui autovehicul ori tramvai sau instructorului auto, aflat in procesul de instruire ori examinatorului autoritatii competente, aflat in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere.Site-ul oficial al celor de la examinare ste www.drpciv.ro nu un alt derivat de la aceasta denumire.Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ


Marius-Daniel Vărzaru
Marius-Daniel Vărzaru 22.06.2020 09:57
Admis azi tg.jiu 25 de puncte. Mulțumesc Școala Rutieră !
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 22.06.2020 14:50

Cu placere, felicitari!


Maria Alin
Maria Alin 03.09.2018 20:52
s a actualizat si aici intrebarea ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.09.2018 18:43

Da


Marius
Marius 21.06.2018 16:47
Am o intrebare daca fac chestionarele cele 45 cu 24 25 26 am sanse sa iau sala insist sa mai invat dar daca raman la numarul acesta cu 24 25 26 are rost sa merg multumeac
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.06.2018 18:28

Repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓