Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 556 din 1183

În situaţia dată puteţi continua depăşirea?


A da, dacă conducătorul autocamionului reduce viteza;
B nu, pentru că sunt trei benzi de circulaţie;
C da.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

În situația dată circulați pe un drum cu trei benzi de circulație cu dublu sens de circulație, banda din mijloc fiind o bandă reversibilă. Săgețile aplicate pe carosabil sunt săgeți de repliere, acestea se adresează vehiculelor care circulă din direcția opusă dumneavoastră și îi obligă pe aceștia să părasească banda pe care se află aplicate săgețile.

Dvs. efectuați manevra de depășire a autocamionului și întâlniți marcajul format dintr-o linie discontinuă, linie care permite încălcarea acestui marcaj, iar din sens opus nu se apropie alt vehicul pe banda pe care efectuați manevra. Prin urmare, puteți continua depășirea deoarece manevra este regulamentară. 

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea
Găsiți aici lecție video cu Marcaje rutiere --> Codul Rutier - Marcaje rutiere

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 6

7. banda de circulaţie - subdiviziunea longitudinală a părţii carosabile, materializată prin marcaje rutiere sau alte mijloace, dacă are o lăţime corespunzătoare pentru circulaţia într-un sens a unui şir de vehicule, altele decât vehiculele care se deplasează pe două roţi;

9. banda reversibilă - banda de circulaţie, marcată şi semnalizată, situată lângă axa drumului, destinată circulaţiei autovehiculelor într-un sens sau în altul, în funcţie de intensitatea traficului;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

12 Comentarii Lasă un comentariu

Tanasescu Ionut
Tanasescu Ionut 04.11.2019 08:43
Admis azi la Târgoviște cu 22 , întrebările la fel ca la sala , recomand acest site !!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.11.2019 16:38

Felicitari!


parv tyna
parv tyna 16.12.2018 17:06
La intrebarea 556 imaginea este total gresita, induce in eroare.
parv tyna
parv tyna 16.12.2018 17:08
Este banda reversibila, scz., nu am fost atent.
Stefan
Stefan 26.07.2018 12:15
Si eu sunt de acord cu Zerbina Calin, dar totusi intrebarile din mecanica ar putea fi scoase, dar sanctiunile in nici un caz, Jerdan Mihai nu poti comenta actiunile politistului, dar daca tu nu sti de ce sanctiune esti pasibil atunci de unde vei sti ca politistul ti a aplicat santiunea corecta, iar in cazul in care nu a respectat legislatia cum vei sti tu ca trebuie sa mergi in instanta sa ataci decizia?
Plus ca in anumite situatii o poti rezolva cu politistul spre exemplu sa zicem ca aveai limita de 30 si ai fost surprins da radar cu o viteza de 70 de km/h, iar politistul sustine ca aveai 80 km/h, pentru depasirea vitezei cu 40 km/h se aplica amenda si puncte penalizare, pentru depasirea vitezei cu 50 km/h se aplica amenda si puncte penalizare plus suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 90 de zile, iar conform legislatie tu ai tot dreptul sa vezi filmarile fa ute de radar. In concluzie poti evita ca permisul tau sa fie suspendat, deci de aceea ru ca si sofer sau viitor sofer ai obligatia de a cunoaste sanctiunile.
Jerdan Mihai
Jerdan Mihai 01.10.2017 11:28
Anumite intrebări din partea de mecanică nu își au rostul în examinarea teoretică. La fel și în cazul sancțiunilor. Spre exemplu. Un ofiter de poliție mă oprește pentru o abatere pe care am făcut-o. Îmi dă amendă și puncte de penalizare. În acel moment, eu nu am dreptul să comentez actiunile ofițerului de poliție, dar pot ataca decizia lui în instanță. Indiferent se situație, că știu sau nu știu legea, mă pot informa și după eveniment și să fac același lucru. Nu ma jută cu nimic acele informații. 60-70% din intrebările din mecanică și sancțiuni și infracțiuni sunt irelevante pentru un viitor șofer amator. Majoritatea problemelor apărute in trafic, sunt cauzate de viteza, nerespectarea regulilor de circulație și lipsa conduită preventivă. Eu zic că ar trebui eliminate multe întrebări.
Zerbina Calin
Zerbina Calin 26.10.2017 23:13
Trebuie sa cunosti sanctiunile care se aplica. Sanctiunile penale si contraventionale nu sunt reglementate doar de dragul de a te sanctiona..totodata au rolul de a preveni si a combate acele fapte. Cu alte cuvinte nu blochez intersectia pt ca stiu ca aceasta fapta se sanctioneaza cu amenda si puncte penalizare.
Alexia Aida
Alexia Aida 11.11.2017 13:20
Corect, Jerdan Mihai! Ca si in alte domenii, esti obligat sa-ti incarci memoria si cu multe lucruri inutile pe care oricum le vei uita in scurt timp. In cazul in care te izbesti de ele, pui mana si le recitesti. Notiunile de mecanica le inveti efectiv pentru examen iar cu alte cuvinte, Zerbina Calin soferii nu injura in trafic, nu depasesc coloana oprita la semafor, acorda prioritate pietonilor, semnalizeaza cu 50m/100m inainte de a efectua manevra de depasire, de teama ca vor fi sanctionati. Pe bune?
Dan Gheorghe Haiduc
Dan Gheorghe Haiduc 19.04.2018 12:39
Eu sunt de acord cu Zerbina Calin: faptul ca cunosti ce fapte sunt de natura penala etc, te descurajeaza sa le efectuezi.
Augustus Vasilescu
Augustus Vasilescu 09.06.2018 17:16
De acord cu Jerdan Mihai.
Dan Si Claudia Cocariu
Dan Si Claudia Cocariu 31.08.2017 10:02
Multumesc scoala rutiera,am fost admisa cu 26!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 31.08.2017 19:54

Cu placere, felicitari!


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓