Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 561 din 1192

În situaţia dată puteţi continua depăşirea?

A da, dacă conducătorul autocamionului reduce viteza;
B nu, pentru că sunt trei benzi de circulaţie;
C da.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În situația dată vă deplasați pe un drum cu trei benzi și cu dublu sens de circulație. Pe acest drum, banda de la extremitatea dreaptă a drumului este destinată sensului dvs., banda de la extremitatea stângă a drumului este destinată sensului opus, iar banda din mijloc este destinată ambelor sensuri, dar va fi utilizată doar pentru a efectua manevra de depășire. Săgețile aplicate pe partea carosabilă, pe banda din mijloc, sunt săgeți de repliere, săgeți care se adresează vehiculelor care circulă din direcția opusă și care îi obligă pe aceștia să părăsească banda din mijloc, trecând pe banda indicată de aceste săgeți. Prin urmare, semnificația acestor săgeți de repliere nu vi se adresează.

Dvs. intenționați să efectuați manevra de depășire a autocamionului folosind banda din mijloc și întâlniți marcajul longitudinal cu linie discontinuă care vă permite încălcarea acestuia și intrarea pe banda din mijloc pentru a efectua această manevră. Din sens opus nu se apropie alt vehicul pe această bandă din mijloc și vă puteți continua efectuarea manevrei de depășire, manevra fiind efectuată regulamentar.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea
Găsiți aici lecție video cu Marcaje rutiere --> Codul Rutier - Marcaje rutiere

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 6

7. banda de circulaţie - subdiviziunea longitudinală a părţii carosabile, materializată prin marcaje rutiere sau alte mijloace, dacă are o lăţime corespunzătoare pentru circulaţia într-un sens a unui şir de vehicule, altele decât vehiculele care se deplasează pe două roţi;

OUG - Articolul 78

Marcajul longitudinal format dintr-o linie discontinuă simplă sau dublă permite trecerea peste acesta, dacă manevra sau reglementările instituite impun acest lucru.

OUG - Articolul 80

(4) Marcajele prin săgeți sunt folosite pentru:
c) repliere, numai în afara localităților pe drumuri cu o bandă pe sens și dublu sens de circulație.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.