Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 808 din 1183

Ce obligații îi revin conducătorului de vehicul care a accidentat un pieton ce a traversat strada printr-un loc nepermis?


A să se prezinte de urgenţă la cea mai apropiată unitate de poliţie;
B întrucât nu este vinovat de accident, poate părăsi locul faptei;
C să anunţe poliţia şi, în lipsa altor mijloace de transport, să-l transporte el însuşi la cea mai apropiată unitate sanitară, apoi să se întoarcă la locul accidentului.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Conducătorul de vehicul care a accidentat un pieton ce a traversat strada, indiferent dacă pietonul travesa regulamentar sau nu, are obligația să anunţe poliţia să nu modifice urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei. Prin urmare, vă este interzis să părăsiți locul faptei fără încuviințarea poliției, această faptă constituie infracțiune și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Dar dacă, în lipsa altor mijloace de transport și dacă starea victimei permite, conducătorul vehiculului transportă el însuşi, cu vehiculul care a provocat accidentul, persoanele rănite la cel mai apropiat spital şi declară datele personale şi numărul vehiculului condus, acestea fiind consemnate într-un registru special, și dacă se înapoiază imediat la locul accidentului, NU CONSTITUIE INFRACȚIUNE.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligații în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident
Găsiți aici lecție video părăsirea locului accidentului ori modificarea urmelor --> Infracțiuni - Părăsirea locului accidentului

Articole de referință (actualizate 2021)

OUG - Articolul 77

(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

Codul penal - Articolul 338

(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Vasilescu Andreea Alexandra
Vasilescu Andreea Alexandra 12.09.2021 08:10
Eu nu înțeleg acasă iau unul după altul când ajung acolo nu mai știu nimic cine ma poate ajuta și pe mine .....
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.09.2021 16:10

Nu trebuie sa ai emotii, intrebarile sunt aceleasi.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.


Denisa Mandra
Denisa Mandra 04.11.2020 17:01
Am facut mediul de invatare de vreo 4 ori
George Silviu
George Silviu 13.03.2021 20:54
bv
Denisa Mandra
Denisa Mandra 04.11.2020 13:44
Daca fac chestionarele cu 24-26 este posibil sa i-au sala ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 04.11.2020 16:11

Repeta chestionarele la care ai mai putin de 25 de puncte si in caz ca nu ai facut inca mediul de invatare, ar fi bine sa il faci.In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


George Silviu
George Silviu 13.03.2021 20:54
nu
Petronela Ouatu
Petronela Ouatu 02.05.2020 21:49
Chemi ambulanță,și aștepți până soseste !
Diia Diia
Diia Diia 02.03.2020 15:41
Totusi daca nu ai voie sa parasesti locul faptei ...asta in cazul cand accidentul este cu vatamare ..
Cum poti sa mergi cu pietonul la unitate sanitara (spital)?
Nicolae Branisteanu
Nicolae Branisteanu 21.10.2020 14:53
Cu conditia ca te vei intoarce la locul accidentului

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓