Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 784 din 1192

Imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră oprire, dacă:

A durează cel mult 5 minute;
B vehiculul a fost oprit pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, fără ca prin aceasta să fie perturbată circulaţia;
C vehiculele de până la 3,5 tone execută operaţiunea de aprovizionare cu mărfuri alimentare.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Imobilizarea voluntară a unui vehicul se consideră oprire, dacă imobilizarea acestuia se face pe o durată de cel mult 5 minute. Dacă imobilizarea se face pe o durată mai mare de 5 minute, aceasta se consideră staționare, ca de exemplu imobilizarea făcută de autoturismul roșu.


Pentru varianta  B 

Dacă vehiculul a fost oprit pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, fără ca prin aceasta să fie perturbată circulaţia, manevra nu se considera oprire. Aceasta fiind o excepție de la interzicerea opririi voluntare.


Pentru varianta  C 

Nu se consideră oprire nici manevra prin care un vehicul de până la 3,5 tone execută operaţiunea de aprovizionare cu mărfuri alimentare. Aceasta fiind o excepție de la interzicerea opririi voluntare.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu diferența dintre oprire și staționare --> Codul Rutier - Oprirea și staționarea
Găsiți aici lecție video cu situațiile de oprire interzisă --> Codul Rutier - Oprirea interzisă

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 63

(1) Se consideră oprire imobilizarea voluntară a unui vehicul pe drumul public, pe o durată de cel mult 5 minute. Peste aceasta durată, imobilizarea se consideră staţionare.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 63

(2) Nu se consideră oprire:
a) imobilizarea vehiculului atât timp cât este necesară pentru îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin aceasta manevra nu a fost perturbată circulaţia pe drumul public respectiv;


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 63

(2) Nu se consideră oprire:
b) imobilizarea autovehiculului având o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone, atât timp cât este necesar pentru operaţiunea de distribuire a mărfurilor alimentare la unităţile comerciale.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.