Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.
Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia, indiferent de situație.
Marcajul longitudinal continuu de separare a sensurilor de circulaţie NU are implicație în interzicerea sau permiterea efectuării manevrei de depăşirea pe sectorul pe care este aplicat, atât timp cât acest marcaj nu este încălcat. Depășirea este permisă pe acel sector, atât timp cât nu se încalcă sau nu se trece peste marcajul longitudinal continuu. Dacă pentru depășire nu s-ar încălca marcajul longitudinal continuu, depășirea ar fi regulamentară.
Răspunsul corect este: B
(2) Marcajul longitudinal format dintr-o linie continuă simplă sau dublă interzice încălcarea acestuia.
(2) Linia continuă se foloseşte în următoarele situaţii:
a) linia continuă simplă, pentru separarea sensurilor de circulaţie, a benzilor de acelaşi sens la apropierea de intersecţii şi în zone periculoase;
b) linia continuă dublă, pentru separarea sensurilor de circulaţie cu minimum două benzi pe fiecare sens, precum şi la drumuri cu o bandă pe sens sau în alte situaţii stabilite de administratorul drumului respectiv, cu acordul poliţiei rutiere.
(1) Se interzice depăşirea vehiculelor:
i) când pentru efectuarea manevrei se încalcă marcajul continuu, simplu sau dublu, care desparte sensurile de mers, iar autovehiculul circulă, chiar şi parţial, pe sensul opus, ori se încalcă marcajul care delimitează spaţiul de interzicere;
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓
Lasă un comentariu