Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 15 din 1200

La ce trebuie să vă aşteptaţi atunci când, în faţa dvs., a oprit în staţie un autobuz destinat transportului de călători?

A urmează o intersecţie, întrucât majoritatea staţiilor mijloacelor de transport în comun se amenajează în astfel de locuri;
B este posibil ca unii călători să coboare şi să traverseze prin faţa autobuzului, fără a se asigura în mod corespunzător;
C la plecarea din staţie, autobuzul poate să-şi schimbe direcţia de mers spre stânga, fără să se asigure.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Pentru varianta  A 

Chiar dacă multe stații pentru mijloacele de transport în comun se gasesc în apropierea intersecțiilor, acest lucru nu trebuie generalizat.


Pentru varianta  B 

Atunci când depășiți sau când treceți pe lângă un autobuz destinat transportului de călători oprit într-o stație, trebuie să circulați cu atenție deoarece este posibil ca unii călători să coboare și să traverseze prin fața autobuzului fără a se asigura în mod corespunzator.


Pentru varianta  C 

Trebuie știut că autobuzul care pleacă, atenție, doar cel care pleacă și semnalizează corespunzător, dintr-o stație prevăzută cu alveolă are prioritate DOAR față de vehiculele care circulă în spatele acestuia, iar dacă drumul are mai multe benzi pe sens autobuzul are prioritate doar față de vehiculele care circulă din spatele acestuia pe prima bandă.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă

Articole de referință (legislație 2024)

Pentru varianta  A 

Nu are. Ține de conduita preventivă.


Pentru varianta  B 

Nu are. Ține de conduita preventivă.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 131

(1) La apropierea de o staţie pentru mijloace de transport public de persoane prevăzută cu alveolă, din care conducătorul unui astfel de vehicul semnalizează intenţia de a ieşi, conducătorul vehiculului care circulă pe banda de lângă acostament sau bordura este obligat să reducă viteza şi, la nevoie, să oprească pentru a-i permite reintrarea în trafic.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

104 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.