Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 22 din 1192

Pe care dintre cele două benzi trebuie să se încadreze conducătorul de vehicul şi de la ce distanţă faţă de intersecţie, pentru a schimba direcţia de mers spre dreapta, într-o localitate?

A pe banda de lângă axul drumului, de la cel puţin 100 m;
B pe banda din dreapta, de la cel puţin 50 m;
C pe oricare bandă, de la cel puţin 50 m.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Legislația rutieră prevede că atunci când pe benzile de circulație se găsesc marcaje prin săgeți de selectare pe benzi să vă încadrați pe banda de circulație corespunzătoare direcției de mers voite cu cel puțin 50 m înainte de intersecție.

Însă atunci când circulați pe un drum cu două benzi de circulație pe sens dorind să schimbați direcția de deplasare spre dreapta, iar pe respectivele benzi nu se găsesc marcaje cu săgeți de selectare pe benzi, trebuie să vă încadrați pe banda din dreapta de la cel puțin 50 de metri înainte de intersecție. Este greșit din punct de vedere al siguranței și al fluidizării traficului să vă încadrați pe banda din stânga pentru a efectua un viraj către dreapta. Dacă vă veți încadra pe banda din stânga trebuie să acordați prioritate celor de pe banda din dreapta pentru că dvs. veți pătrunde pe banda acestora atunci când virați către dreapta și trebuie să respectați regulile pentru circulația pe benzi.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.

(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

95 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.