Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 621 din 1192

Cea mai frecventă defecţiune a instalaţiei de răcire a motorului este:

A slăbirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului şi a pompei de apă;
B înfundarea prizei de aer care alimentează ventilatorul;
C patinarea ambreiajului.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Cele mai frecvente defecţiuni ale instalaţiei de răcire a motorului sunt slăbirea sau ruperea curelei de antrenare a ventilatorului şi a pompei de apă. Instalaţia de răcire a motorului are rolul de a asigura o temperatură optimă a motorului (90-95 grade Celsius). Temperatura din interiorul motorului poate atinge 2000° C în momentul combustiei, prin urmare, este necesară răcirea pentru a evita dilatarea excesivă a pieselor, care ar genera blocarea (griparea) motorului.


Pentru varianta  B 

Prizele de aer, adică acele găuri care permit ventilatorului să tragă aer, sunt destul de mari ca să nu poată fi astupate cu ușurință. Dar în cazul în care acestea s-ar înfunda/astupa în totalitate, nu ar avea un efect negativ grav și nu determină o cauză frecventă a defectării instalaţiei de răcire a motorului.


Pentru varianta  C 

Ambreiajul nu este o componentă a instalației de răcire, este o componentă a mecanismului de distribuție,  iar patinarea acestuia nu influențează sau afectează în vreun fel instalaţia de răcire a motorului.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție cu instalația de răcire a motorului --> Instalația de răcire
Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.