Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 974 din 1183

Viteza maximă cu care pot să conducă un autoturism, pe autostradă, persoanele care au mai puţin de un an de practică de conducere, este de:

A 130 km/h;
B 100 km/h;
C 110 km/h.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Viteza maximă în afara localităților pentru conducătorii autovehiculelor din categoria B, care au mai puțin de 1 an practică de conducere, este cu 20 de km/h mai mică decât viteza maximă admisă.

Având în vedere că viteza maximă, pe autostrăzi, pentru autovehiculele din categoria B este de 130 de km/h, cei care au mai puțin de 1 an practică de conducere vor circula pe autostrăzi cu o viteză maximă de 110 km/h.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare
Găsiți aici lecție video cu toate obligațiile conducătorilor începători --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto începători

Articole de referință (actualizate 2022)

OUG - Articolul 50

(1) Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule prevăzute la art. 15 alin. (2) sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
b) 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1;
c) 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1;
d) 45 km/h, pentru tractoare şi mopede.
(2) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător.
(3) Viteza maximă admisă pentru autovehicule cu mase şi/sau gabarite depăşite ori care transportă produse periculoase este de 40 km/h în localităţi, iar în afara localităţilor de 70 km/h.
(4) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Aura Bogdan Oachesu
Aura Bogdan Oachesu 03.04.2018 08:03
buna , am și eu o nelamurire, dupa ce am luat permisul de conducere am voie sa merg pe autostrada dupa 2 saptamni de la ridicarea permisului? sau trebuie sa am cel putin un an de practica ? va rog sa.mi raspundeti scoala rutiera! multumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.04.2018 09:38

Poti conduce pe autostrada si daca esti incepator. Dar trebuie sa respecti reducerea vitezei maxime, pentru cei incepatori. Mai multe detalii gasesti in pasul 1in cursul de legislatie video, la lectia video dedicata celor incepatori.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓