Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 813 din 1200

Se pedepsesc penal următoarele acţiuni:

A instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiei acestora fără autorizaţie legală;
B organizarea sau participarea, în calitate de conducător auto sau de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice;
C blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei.

Explicație (actualizată 2024)

Se interzice instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiei acestora fără autorizaţie legală, organizarea sau participarea, în calitate de conducător auto sau conducător de animale, la întreceri neautorizate pe drumurile publice precum și blocarea cu intenţie a drumului public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei, acestea sunt considerate infracțiuni și se pedepsesc penal, cu închisoare sau amendă penală.

Răspunsul corect este: A, B și C

Găsiți aici lecție video cu diferența dintre infracțiune și contravenție --> Codul Rutier -  Infracțiuni și Contravenții
Găsiți aici lecție video cu Infracțiuni diverse --> Codul Rutier - Infracțiuni diverse

Articole de referință (legislație 2024)

Codul penal - Articolul 339

Împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice

(1) Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) Participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
(3) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic.
(4) Lăsarea fără supraveghere pe partea carosabilă a drumului public a unui vehicul care transportă produse sau substanţe periculoase se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

48 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.