Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 157 din 1200

Ce pericole pot apărea prin nefolosirea centurii de siguranţă?

A chiar şi la o viteză de coliziune de aproximativ 20 km/h, există riscul unei accidentări;
B pericolele pot apărea la o viteză de peste 60 km/h;
C pericolul de accidentare este exclus.

Explicație (actualizată 2024)

Chiar și în cazul unei coliziuni la o viteză de 20km/h pot fi cauzate accidentări dacă pasagerii sau conducătorul vehiculului nu poartă centură de siguranță, aceștia se pot lovi de părțile dure ale vehiculului (bord, parbriz, volan). Rolul centurii de siguranță este acela de a proteja pasagerul sau conducătorul de vehicul împotriva accidentărilor. Fiind flexibilă, centura de siguranță încetinește viteza cu care vă deplasați către înainte, împiedicând să vă loviți de părțile dure ale vehiculului sau, în cazul în care vă loviti, riscul de accidentare este mult mai scăzut.

Trebuie știut că persoanele care ocupă locuri prevăzute cu centuri de siguranţă sunt obligate să le poarte în timpul deplasării.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto
Găsiți aici curs de conduită preventivă --> Curs de conduită preventivă

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 36

(1) Conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere şi persoanele care ocupă locuri prevăzute prin construcţie cu centuri sau dispozitive de siguranţă omologate trebuie să le poarte în timpul circulaţiei pe drumurile publice, cu excepţia cazurilor prevăzute în regulament.
(1^1) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a le purta în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
(1^2) Conducătorii de autovehicule având locuri prevăzute prin construcţie cu centuri de siguranţă au obligaţia să se asigure că, pe timpul conducerii vehiculului, minorii poartă centurile de siguranţă sau sunt transportaţi numai în dispozitive de fixare în scaune pentru copii omologate, în condiţiile prevăzute de regulament.

Regulament - Articolul 97

(4) Se exceptează de la obligaţia de a purta centura de siguranţă:
a) conducătorii de autoturisme pe timpul executării manevrei de mers înapoi sau care staţionează;
b) femeile în stare vizibilă de graviditate;
c) conducătorii de autoturisme care executa servicii de transport public de persoane, în regim de taxi, când transporta pasageri;
d) persoanele care au certificat medical în care să fie menţionată afecţiunea care contraindică purtarea centurii de siguranţă;
e) instructorii auto, pe timpul pregătirii practice a persoanelor care învăţa să conducă un autovehicul pe drumurile publice sau examinatorul din cadrul autorităţii competente în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

74 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.