Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 742 din 1200

Cum se execută depășirea autoturismelor și a autocamioanelor pe un drum fără marcaje, pe care circulația se desfășoară în sens unic?

A pe partea stângă;
B pe partea dreaptă;
C pe ambele părți.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Depășirea vehiculelor, chiar și a autoturismelor sau a autocamioanelor, se efectuează numai pe partea stângă a acestora, indiferent dacă manevra se efectuează pe un drum cu sens unic sau pe un drum cu dublu sens de circulație.

Atragem atenția că în această întrebare nu este vorba despre un drum cu două sau mai multe benzi de circulație pe sens ci este vorba despre un drum care nu are marcaje, caz în care se consideră a fi un drum cu o singură bandă de circulație pe sens și nu poate fi vorba despre o devansare.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Diferența dintre manevra de depășire și manevra de devansare - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
[...]
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
[...]


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.