Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 998 din 1192

Ce obligaţii vă revin în timpul conducerii autovehiculului cu privire la viteză?

A să respectaţi viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulaţi, corespunzătoare categoriei din care face parte autovehiculul condus;
B să vă conformaţi limitelor de viteză impuse prin mijloacele de semnalizare specifice;
C să rulaţi pe cât posibil în treptele inferioare de viteză, pentru a nu polua mediul.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte viteza maximă admisă pe sectorul de drum pe care circulă și pentru categoria din care face parte vehiculul condus, de exemplu un autoturism din categoria ​B care respectă viteza maximă admisă în localități, circulând cu o viteză care nu depășește 50 de km/h.


Pentru varianta  B 

Conducătorii de vehicule sunt obligați să respecte și limita de viteză impusă prin mijloacele de semnalizare, ca de exemplu limita de viteză impusă de indicatoare.


Pentru varianta  C 

Nu este obligatorie rularea, pe cât posibil, în treptele inferioare de viteză și, din contră, acest comportament ar duce la creșterea poluării mediului.


Răspunsul corect este: A și B

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.
(2) Nerespectarea regimului de viteză stabilit conform legii se constată de către poliţiştii rutieri, cu mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

18 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.