Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 846 din 1183

Cine are prioritate pe sectorul de drum îngustat?


A autoturismul, deoarece circulă în dreapta autobuzului;
B autobuzul, deoarece nu-şi schimbă poziţia de mers;
C autoturismul, deoarece are o viteză de deplasare mai mare.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pe drumul public cu mai multe benzi pe sens, conducătorii de autovehicule care circulă pe o bandă care se sfârșește, pentru a continua deplasarea pe banda din stânga, trebuie să permită trecerea (acorde prioritate) vehiculelor care circulă pe acea bandă.

În situația din imagine, autovehiculul albastru trebuie să îi acorde prioritate autobuzului, după cara se poate angaja pe banda din stânga, autobuzul având prioritate de trecere.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Acordarea priorității --> Codul Rutier - Acordarea priorității

Articole de referință (actualizate 2020)

Regulament - Articolul 106

(1) Pe un drum public prevăzut cu minimum 3 benzi pe sens, când conducătorii a două autovehicule circulă în aceeaşi direcţie, dar pe benzi diferite, şi intenţionează să se înscrie pe banda liberă dintre ei, cel care circulă pe banda din dreapta este obligat să permită celui care vine din stânga să ocupe acea bandă.
(2) Pe drumul public cu mai multe benzi, conducătorii de autovehicule care circulă pe o bandă care se sfârşeşte, pentru a continuă deplasarea pe banda din stânga trebuie să permită trecerea vehiculelor care circulă pe acea bandă.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

4 Comentarii Lasă un comentariu

Földes Beáta
Földes Beáta 30.01.2020 14:21
Buna ziua,pt Admin DRPCIV si pentru cei care ati trecut sala cu admis....intrebarea mea este ca intrebarile si raspunsurile de aici sunt si la sala la fel ca aici?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.01.2020 17:00

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Ciuraru Catalina
Ciuraru Catalina 27.11.2019 14:57
Merg la examenul teoretic pe 2 decembrie luni careva in Piatra Neamț??..după ce am facut toate astea 45 de chestionare de doua ori le stiu pe de rost oare iau sala ce ziceți?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.11.2019 16:53

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓