Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 115 din 1183

Motociclistul depăşeşte corect autocamionul?

A da, procedează corect;
B nu, deoarece din sens opus circulă alt vehicul;
C nu, deoarece indicatorul din imagine interzice acest lucru.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Motociclistul execută corect manevra de depășire a autocamionului deoarece semnalizează manevra, nu trece peste axul drumului, deci nu îl incomodează în niciun fel pe conducătorul autoturismului roșu, iar indicatorul “Depășirea autovehiculelor, cu excepția motocicletelor fără ataș, interzisă” nu se adresează conducătorilor de motociclete fară ataș. Prin urmare motociclistul procedează regulamentar.

Dacă se trecea peste axul drumului, situația se schimba, iar conducătorul motocicletei preoceda neregulamentar, deoarece atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici explicația integrală a indicatorului  --> Depășirea autovehiculelor, cu excepția motocicletelor fără ataș, intezisă
Găsiți aici lecție video cu manevra de depășire  --> Codul Rutier - manevre depășirea

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
(2) Conducătorul vehiculului care se angajează în depăşire trebuie să se asigure că vehiculul care circulă în faţa sau în spatele lui nu a iniţiat o asemenea manevră.
(3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.
(4) Nu constituie depăşire, în sensul alin. (1), situaţia în care un vehicul circulă mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circulă pe altă bandă în acelaşi sens de circulaţie.
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

48 Comentarii Lasă un comentariu


David Ionescu
David Ionescu 22.06.2022 09:47
E foare utila aceasta aplicatie, insa la intrebari cu imagini de genul e neclar daca motocicleta calca/depaseste axul drumului.

Ionut Hodoorgea
Ionut Hodoorgea 03.03.2022 10:04
Stiu ca aveti aceleasi intrebari!! Dar in carte sunt intrebari precum, cate corpuri are semaforul pentru tramvaie/panourile cu circulatie reversibila. Sa inteleg ca unele intrebari sunt doar in carte sau, aceasta este nelamurirea mea
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 03.03.2022 16:16

Intrebarile din carte nu sunt ca cele de la examen, o mare parte din intrebari sunt create de cei care au facut carteaIonut Hodoorgea
Ionut Hodoorgea 24.02.2022 18:46
Fac mereu cele 45 de chestionare, sunt intrebari care se repeta. Cand ma uit in carte, pentru ca fac si de acolo, sunt intrebari ce nu le am intalnit la voi, in chestionare
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.02.2022 16:17

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.Intrebarile din carte nu sunt ca cele de la examen, o mare parte din intrebari sunt create de cei care au facut carteaD.M.
D.M. 14.02.2022 09:30
Pe drumurile cu o singura banda de circulatie pe sens nu se poate face devansare.

https://www.scoalarutiera.ro/intrebari-posibile-drpciv-categoria-b/1035/este-corecta-manevra-de-devansare-pe-autostrada-a-unui-autovehicul-pe-banda-dreapta-a-acestuia
Vezi Explicatie - paragraf 2.

Deci raspunsul .....

O zi buna.
Marius Teodor
Marius Teodor 14.02.2022 12:27
Manevra nu este devansare(nu este pe altă bandă), ci depășire (iese din șirul de vehicule în care s-a aflat), și este complet legală.

Theo Olenic
Theo Olenic 06.11.2021 16:36
La examenul teoretic sunt aceleași întrebări cu aceleași răspunsuri ca aici sau răspunsurile diferă?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.11.2021 08:25

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativUrmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.Dragomir Mihaela
Dragomir Mihaela 24.10.2021 10:36
Bună ziua de luni este obligatoriu vaccinul la sala ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 29.10.2021 15:29

Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:

a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;

c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;

d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.

– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto. Lorin-Gabriel Gozob
Lorin-Gabriel Gozob 19.09.2021 22:11
Aș avea totuși o mențiune de făcut. În primă fază imediat după ce am citit întrebarea, am vrut să bifez A, dar uitându-mă mai atent, am văzut că ÎN DESEN, motocicleta calcă linia discontinuă, tocmai când din față venea autoturismul roșu. Atunci, mi-am pus un semn de întrebare, am ezitat și nu am mai bifat A, bifând C în final, dar cu aceeași nedumerire și ezitare totodată.
Ca apoi (greșind răspunsul desigur), să mă uit pe explicația video să văd de ce am greșit fiind desigur nedumerit. Păi de ce greșisem, greșisem deoarece în desen se vede clar că motocicleta atinge clar linia discontinuă de pe axul drumului (cea care desparte sensurile de mers), iar în explicația video, normal, ca răspunsul corect să fie A, motocicleta nu calcă această linie discontinuă. Și atunci e o GREȘEALĂ DE DESEN, dacă a-ți fi desenat un pic mai atent, nu aș mai fi greșit răspunsul la întrebare, eu în primă fază dorind să bifez clar A, dar desenul m-a indus în eroare și am bifat C, deși am fost foarte confuz în a bifa C.
Așadar am greșit din cauza desenului, unde se vede dacă faci un print screen și apoi mărești poza, că motocicleta atinge linia discontinuă, iar din sens opus era deja un autoturism paralel cu autocamionul.
Aș aprecia dacă mi-ați răspunde dacă am dreptate în ceea ce am argumentat sau ba,cu toate că se vede cu ochiul liber, nu e nevoie de print screen sau altceva.
PS: în rest totul e ok, îmi place aplicația.
Miron Andrei
Miron Andrei 19.03.2022 20:13
Motocicleta nu calca linia discontinua(daca maresti poza,se observa doar lumina de la semnalizare cum trece peste).Iti dau dreptate totusi deoarece imaginile sa fie mai evidente si sa aduca semne de indoiala.

Eremia Mihai
Eremia Mihai 20.10.2020 19:34
Azi, am fost admis din prima încercare cu 25/26. Întrebările sunt aceleași, fix ca la examenul oficial!
Vă recomand din tot sufletul "Școala Rutieră.ro!"
Acesta este cel mai bun site de pregătire pentru proba teoretică!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.10.2020 16:26

Cu placere, felicitari!GEORGE
GEORGE 07.10.2020 16:07
Am terminat mediul de învățare, și vreau sa zic ca dacă fac fiecare chestionar de 2/3 ORI, ca să le fac pe toate cu 26,sa repet cele 45 de chestionare de 2/3 ORI, am șanse sa iau sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.10.2020 16:07

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.George Cornel Vasile
George Cornel Vasile 07.10.2020 11:55
SALUT, DACĂ REPET FIECATE CHESTIONAR DE 2/3 ORI CA SĂ L IAU CU 26,SI FAC CELE 45 DE CHESTIONARE DE 3 ORI PANA DAU SALA, REPETÂND FIECARE CHESTIONAR DE 2-3 ORI, AM ȘANSĂ SĂ IAU Sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.10.2020 15:42

Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.

In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare. Boboc Boboc
Boboc Boboc 26.09.2020 12:48
Admisa 25/26. Invatati cu incredere de pe acest site
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 27.09.2020 08:12

Cu placere, felicitari!Ionut Nedelcu
Ionut Nedelcu 24.08.2020 12:17
Am terminat mediul de învățare și am 86 de greșeli.....Si am facut toate cele 45 de chestionare cu 23-24....Am șanse să iau examenul ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.08.2020 14:44

Iti recomandam sa repeti mediul de invatare iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte fiecare.

 Nico Și Beni Crăciun
Nico Și Beni Crăciun 25.02.2020 18:22
Mulțumesc școala rutiera! Admisa azi la Arad cu 24 de puncte. Recomand site ul acesta cu incredere, intrebarile sunt exact cele de la examen.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 26.02.2020 17:35

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Claudia Tomus
Claudia Tomus 17.07.2019 08:35
Admisa 22/26 ,,,,,,,,,,,17,07,2019Multumesc școala rutiera recomand cu toată încrederea întrebările sunt exact ca și aici.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 17.07.2019 16:00

Cu placere, felicitari!Bogdan Serban
Bogdan Serban 29.05.2019 17:03
Daca am facut toate chestionarele cu 26 am sansa sa iau sala ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 30.05.2019 17:46

Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.

In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓