Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
Nerespectarea regulilor privind depășirea, ca de exemplu depășirea pe partea dreaptă a sensului de mers, fără semnalizare și încadrare corespunzătoare, constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevazută în clasa a III-a de sancțiuni și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.
Dacă nu se respectă obligația de a semnaliza schimbarea direcției de deplasare, se sancționează doar cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni. Dar dacă nu se semnalizează și nu se încadrează corespunzător la depășirea pe partea dreaptă a sensului de mers, se sancționează cu amenda prevazută în clasa a III-a de sancțiuni și cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.
Răspunsul corect este: C
(5) Depăşirea se efectuează numai pe partea stângă a vehiculului depăşit. Tramvaiul sau vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenţia şi s-a încadrat corespunzător părăsirii sensului de mers spre stânga se depăşeşte prin partea dreapta.
(6) Tramvaiul aflat în mers poate fi depăşit şi pe partea stângă atunci când drumul este cu sens unic sau când între şina din dreapta şi marginea trotuarului nu există spaţiu suficient.
(3) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 60 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a următoarelor fapte:
g) nerespectarea regulilor privind depăşirea;
(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:
2. nerespectarea obligaţiei de semnalizare a manevrei de schimbare a direcţiei de mers;
Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativ
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
Click aici
Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.
Este greu de decis cine și de ce este vinovat. Pentru asta există un agent de poliție specializat pe astfel de situații. Cel mai bine este să se meargă la poliție în aceste cazuri ca polițistul specializat să decidă vinovăția și să aplice sancțiunile corecte. Noi nu putem face altceva decât să ne dăm cu părerea, pe baza legii, dar nu înseamnă că așa va decide si agentul de politie, de aceea avem o reținere în a ne da cu părerea.
Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Nu
Tu stii ce ai selectat...
In caz ca ai nelamuriri suna la DRPCIV / SRPCIV din judetul tau.
Procedura de înregistrare nu implică doar să completați formularul de cerere, dar, de asemenea, furnizarea de documente justificative, în cazul în care vor fi luate datele pentru a face informațiile cu privire la titularul certificatului de înmatriculare a vehiculului TV și un certificat de înregistrare.
Pentru a reînregistra masina pe copilul ei, care a împlinit 14 ani, un părinte sau tutore trebuie să se asigure personal sau pentru a da un acord scris pentru furnizarea următoarelor valori mobiliare:
Certificatul de naștere sau pașaportul copilului;
Fișa de date a mașinii;
certificatul de înmatriculare a vehiculului;
Formularul de cerere completat;
confirmarea scrisă din partea părinților sau tutorilor.
Cu documentele menționate mai sus un utilizator trebuie să treacă procedura de înregistrare. În cazul în care copilul este sub 14 ani de proces de înregistrare sunt părinții sau tutorii înșiși au semnat în documentele.
Dar pentru a vinde masina, care este deținut de un copil minor este dificil. Va fi dificil de a obține un certificat de tutelă. Primiți documentul va avea, în orice caz, chiar dacă părinții trebuie să trăiască.
Nu o sa gasesrti 2 intrebari cu aceleasi variante de raspuns.
Schimba browserul de internet.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓