Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 1018 din 1183

Viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor:


A la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens;
B la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“;
C la trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere.

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

La trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens, viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede obligația de a reduce viteza de deplasare până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“.


Pentru varianta  C 

La trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere, aveți obligația de a reduce viteza de deplasare, dar NU se specidică până la ce viteză maximă să se facă reducerea vitezei, de aceea nu poate fi considerată corectă această variantă de răspuns.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (actualizate 2020)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
c) la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent dacă acestea se află în mers sau staţionează pe partea carosabilă a drumurilor cu o singură bandă de circulaţie pe sens;


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 136

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Pascu Gabriela
Pascu Gabriela 29.02.2020 14:24
Întrebările de aici sunt și la examen ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 29.02.2020 14:33

La examenul oficial de la DRPCIV vei avea fix aceleași întrebări ca aici pe Școala Rutieră, cu fix aceleași variante și așezarea variantelor de răspuns este fix aceeași, iar variantele corecte vor fi exact cele de aici. Toate întrebările care îți pot cădea la sală se găsesc aici pe Școala Rutieră, în pasul 3 "Mediu de învățare". În cele 45 de chestionare se găsesc toate întrebările din Mediul de învățare, dar fără câteva întrebări. Acestea câteva întrebări au fost adăugate de c*rând la examenul DRPCIV și le vei găsi doar în Mediul de învățare, de aceea este necesar să faci și Mediul de învățare.Urmează toți cei 4 pași de învățare iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare de la pasul 4 cu 25-26 de puncte, de preferat 26 de puncte.Cei 4 pași de învățare îi găsești aici --> Cei patru pași ca să iei permisul din prima


ciurariu marius
ciurariu marius 11.09.2019 19:25
e bun saitul ?? ne ajuta la sala ???
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 12.09.2019 16:48

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Barbu Razvan
Barbu Razvan 24.08.2019 08:44
Din aceste 45 de chestionare, unul din ele îmi poate pica la sală sau întrebările sunt generate aleatoriu formându-mi un chestionar din acele 1000 si ceva de întrebări?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.08.2019 12:51

La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.


Daniel Sima
Daniel Sima 02.08.2018 11:38
Si daca sunt mai multe benzi ?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.08.2018 10:48

Daca sunt mai multe benzi aceasta obligatie de la varianta A nu se mai aplica.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓