Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1027 din 1192

Viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor:

A la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens;
B la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“;
C la trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

La trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, dacă acestea se află pe drumurile cu o singură bandă de circulaţie pe sens, viteza de deplasare trebuie redusă până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor.


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede obligația de a reduce viteza de deplasare până la 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor la întâlnirea indicatorului „Pistă obligatorie pentru biciclişti“.


Pentru varianta  C 

La trecerile la nivel cu calea ferată dublă sau simplă prevăzută cu bariere, aveți obligația de a reduce viteza de deplasare, dar NU se specifică până la ce viteză maximă să se facă reducerea vitezei, de aceea nu poate fi considerată corectă această variantă de răspuns.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
c) la trecerea pe lângă grupuri organizate, coloane militare sau cortegii, indiferent dacă acestea se află în mers sau staţionează pe partea carosabilă a drumurilor cu o singură bandă de circulaţie pe sens;


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 136

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

27 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.