Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 716 din 1200

Ce trebuie să faceți imediat după un accident cu un animal sălbatic?

A opriți, aprindeți luminile de avarie și asigurați locul accidentului;
B înștiințați societățile de protecție a animalelor;
C luați vânatul acasă și comunicați societății de asigurare daunele suferite de autoturism.

Explicație (actualizată 2024)

În cazul în care ați fost implicat într-un accident de circulație cu un animal sălbatic trebuie să opriți, să aprindeți luminile de avarie și să asigurați locul accidentului, pentru a nu pune în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic. Dacă autovehiculul nu poate fi deplasat în afara părții carosabile, aveți obligația de a instala triunghiurile reflectorizante înainte si după autovehicul, la cel puțin 30 de metri, pentru ca ceilalți participanți la trafic să vă observe din timp.

Trebuie știut că în acest caz sunteți obligat să vă prezentați la unitatea de poliție pe raza căreia s-a produs accidentul în cel mult 24 de ore, pentru întocmirea documentelor de constatare. În acest caz repararea autovehiculului accidentat se va face pe baza autorizației eliberate de poliția rutieră.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Obligații și interdicții în caz de accident - Lecție Audio-Video --> Obligații și interdicții în caz de accident

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 75

Accidentul de circulație este evenimentul care întrunește cumulativ următoarele condiții:
a) s-a produs pe un drum deschis circulaţiei publice ori şi-a avut originea într-un asemenea loc;
b) a avut ca urmare decesul, rănirea uneia sau a mai multor persoane ori avarierea a cel puţin unui vehicul sau alte pagube materiale;
c) în eveniment a fost implicat cel puţin un vehicul în mişcare;
d) abrogată;

OUG* - Articolul 79

(1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:
a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;
b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
[...]

Regulament** - Articolul 180

[...]
(9) Pentru vehiculele implicate în accidente de circulaţie din care au rezultat pagube materiale, poliţia rutieră eliberează proprietarilor sau deţinătorilor acestora autorizaţie de reparaţii, al carei model este prevăzut în anexa nr. 1C, cu excepţia situaţiei în care s-a încheiat o constatare amiabilă de accident a carei validitate a fost atestată de societatea de asigurări abilitată, în condiţiile legii, caz în care reparaţiile pot fi efectuate în baza actului de atestare.

Regulament** - Articolul 156

(1) Dacă un autovehicul, tractor agricol sau forestier sau o remorcă a rămas în până pe partea carosabilă a drumului și nu poate fi deplasat/deplasată în afara acesteia, conducătorul autovehiculului, tractorului agricol sau forestier este obligat să pună în funcțiune luminile de avarie și să instaleze triunghiurile reflectorizante.
(2) Triunghiurile reflectorizante se instalează în faţă şi în spatele vehiculului, pe aceeaşi bandă de circulaţie, la o distanţă de cel puţin 30 m de acesta, astfel încât să poată fi observate din timp de către participanţii la trafic care se apropie. În localităţi, atunci când circulaţia este intensă, triunghiurile reflectorizante pot fi aşezate la o distanţă mai mica sau chiar pe vehicul, astfel încât să poată fi observate din timp de ceilalţi conducători de vehicule.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

20 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.