Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1040 din 1200

Într-o zonă pietonală, semnalizată ca atare, sunteți obligat să circulați cu o viteză de:

A cel mult 30 km/h;
B cel mult 20 km/h;
C cel mult 5 km/h.

Explicație (actualizată 2024)

În zonele pietonale semnalizate ca atare (Atenție! Nu în zona trecerilor pentru pietoni) conducătorul de vehicul este obligat să circule cu maxim 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulația pietonilor și, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulația acestora. Conducătorul de vehicul poate intra într-o zonă pietonală numai dacă locuiește în acea zonă sau prestează servicii publice "din poartă în poartă" și nu are altă posibilitate de acces. Atenție! A nu se confunda cu zona rezidențială unde viteza maximă este de 20 km/h.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Reguli de circulație în zona rezidențială și zona pietonală - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Drumul cu sens unic, zona rezidențială și zona pietonală
Reducerea vitezei și limitele maxime de viteză - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 159

În zona pietonala, semnalizată ca atare, conducătorul de vehicul poate intra numai dacă locuieşte în această zona sau prestează servicii publice "din poarta în poarta" şi nu are altă posibilitate de acces. Acesta este obligat să circule cu viteza maxima de 5 km/h, să nu stânjenească ori să împiedice circulaţia pietonilor şi, dacă este necesar, să oprească pentru a permite circulaţia acestora.

Regulament** - Articolul 158

(1) În zona rezidenţială, semnalizată ca atare, pietonii pot folosi toată lăţimea părţii carosabile, iar jocul copiilor este permis.
(2) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să circule cu o viteza de cel mult 20 km/h, să nu staţioneze sau să parcheze vehiculul în afara spatiilor anume destinate şi semnalizate ca atare, să nu stânjenească sau să împiedice circulaţia pietonilor chiar dacă, în acest scop, trebuie să oprească.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

17 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.