Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 250 din 1183

În cazul implicării într-un accident, puteţi părăsi locul acestuia fără încuviinţarea poliţiei, dacă a rezultat vătămarea integrităţii corporale a unei persoane?


A da, dacă accidentul nu s-a produs din vina dvs.;
B da, în cazul în care autoturismul dvs. nu a fost avariat;
C nu.

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Dacă ați fost implicat într-un accident de circulație în urmă căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătații unei persoane sunteți obligat să anunțați imediat poliția la numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, să nu modificați sau să ștergeti urmele accidentului și să nu parasiți locul faptei.

Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în caz de accident

Articole de referință (actualizate 2020)

Codul penal = Noul Cod Penal actualizat 2017 - Legea 286/2009

OUG - Articolul 77

(1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.
(2) Orice persoană care este implicată sau are cunoştinţă de producerea unui accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, precum şi în situaţia în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunţe de îndată poliţia şi să apeleze numărul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112, existent în reţelele de telefonie din România.
(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau a mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Codul penal - Articolul 338

(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când: 
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

15 Comentarii Lasă un comentariu

Cristina Barbu
Cristina Barbu 08.02.2020 13:29
Am o intrebare!Daca fac un chestionar si gresesc 5 intrebari apoi il mai fac o data si fac 26 este o problema ?(adica trb sa p fac din prima ?)
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 08.02.2020 14:10

Nu este o problema. Important este sa îl repeți pana faci 25 sau 26 de puncte. Poți chiar sa repeți chestionarele la care ai mai puțin de 25 de puncte după ce termini toate chestionarele. Dar ca sa îți înregistreze punctajul trebuie sa ai cont pe site. Este gratis.


Bogdan Matei
Bogdan Matei 13.11.2019 17:44
Daca cel din fata mea se izbeste intr-un obiect fix din afara partii carosabile(cap de pod,copac,stalp) Eu sunt implicat in accident in calitate de martor si am obligatia de a ramane la locul accidentului sau pot sa imi continui drumul?
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.11.2019 17:03

Ești implicat in accident daca ai si tu mașina lovita, daca in vina ta s-a produs accidentul sau alte situații care te implica in mod direct. Daca doar ai observat accidentul, nu înseamnă ca ești si implicat. Caz in care poți părăsi locul accidentului. Dar înainte de asta, este omenesc sa verifici daca cei implicați in accident sunt teferi si sa suni la urgente in cazul in care aceștia nu sunt teferi.


Anisoara Paduraru
Anisoara Paduraru 09.02.2019 10:07
Buna ziua ,sunt acelesi intrebari ca si la sala?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 09.02.2019 10:42

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Gheorghevici Mariana
Gheorghevici Mariana 01.02.2019 12:23
Bună am făcut 250 de intrebari mediu de invatat cum posede să revin la aceiasi întrebare
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 01.02.2019 15:51

Poti sa resetezi mediul de invatare din contul tau de utilizator.Pentru a cauta o intrebare ai coltul din dreapta sus o lupa.


teglas roxana
teglas roxana 08.01.2019 16:08
a cata oara trebuie sa platesti sala daca ai picat-o ?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 08.01.2019 16:33

Nu trebuie sa platesti nimic.

 


Filipoi andrea
Filipoi andrea 04.11.2018 16:42
Buna ziua dece nu imi pot face cont sau sa ma log in cu facebook???fac mediul.de invatare de pe scoala rutiera este o problema daca nu am contul???
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 05.11.2018 19:19

Inregistrarea nu este obilgatorie, puteti invata si fara sa va creati cont de utilizator.

Daca va creati un cont de utiziator veti avea unele beneficii, ca de exemplu se memoreaza ultima intrebare la care ati ramas din mediul de invatare si va afiseaza cat la % ati parcurs din acel mediu de invatare explicat audio- video.


Marian Marcu
Marian Marcu 24.07.2018 16:09
Sunteți cei mai buni, SCOALA RUTIERĂ.
Am luat sala din prima cu 23 și orașul.
Mulțumesc mult pentru acest site care mi-a fost de mare ajutor!
Mă simt îndatorat și dumneavoastră și tuturor celor care m-ați îndrumat pentru o metodă foarte eficientă de învățare.
Dumnezeu să vă binecuvânteze cu viață veșnică!!!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.07.2018 19:33

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.


Filipoi andrea
Filipoi andrea 04.11.2018 16:43
Buna ai avut cont sau ai facut direct cei 4 pasi?

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓