Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 1045 din 1183

În care dintre situaţii sunteţi obligat să reduceţi viteza?


A la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu bariere;
B la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere;
C la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

Explicație video (actualizată 2021)

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Pentru varianta  A 

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevazută cu bariere sau semibariere, aveți obligația de a reduce viteza de deplasare, vă asigurați că din partea stângă sau din partea dreaptă nu circulă un vehicul feroviar, iar dacă barierele sunt ridicate și după caz, semnalul luminos de culoare albă intermitentă cu cadență lentă este în funcțiune, vă puteți continua deplasarea. Deci veți reduce viteza.


Pentru varianta  B 

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă simplă sau dublă fără bariere, aveți obligația de a opri în locul cu vizibilitate maximă asupra căii ferata dar fără a depășii indicatorul, vă asigurați și dacă din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar vă puteți continua deplasarea. Deci veți opri obligatoriu, caz în care reducerea vitezei nu mai intră în discuție.


Pentru varianta  C 

La trecerea la nivel cu calea ferată industrială nu aveți obligația de a reduce viteza, dar aveți obligația de a respecta semnalele agentului de cale ferată. Deci NU veți reduce viteza.


Prin urmare, sunteți obligat să reduceți viteza de deplasare la trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevazută cu bariere sau semibariere.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (actualizate 2021)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 136

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Regulament - Articolul 137

(1) Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 138

(1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
c) întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Regulament - Articolul 73

(1) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială se instalează indicatorul "Alte pericole", însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.
(2) Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulaţia trebuie dirijată de un agent de cale ferată.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

6 Comentarii Lasă un comentariu

Seba Tali
Seba Tali 21.04.2021 14:15
La aceasta intrebare nu trebuie redusa viteza la toate cele de mai sus?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.04.2021 15:55

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă simplă sau dublă fără bariere, aveți obligația de a opri în locul cu vizibilitate maximă asupra căii ferata dar fără a depășii indicatorul, vă asigurați și dacă din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar vă puteți continua deplasarea. Deci veți opri obligatoriu, caz în care reducerea vitezei nu mai intră în discuție.La trecerea la nivel cu calea ferată industrială nu aveți obligația de a reduce viteza, dar aveți obligația de a respecta semnalele agentului de cale ferată. Deci NU veți reduce viteza.


Maria Pislaru
Maria Pislaru 07.11.2020 06:12
Buna daca sa activat starea de urgent sa inchis scolile de examinare pe Vaslui?multumesc
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 07.11.2020 10:22

   Vor anunta la nivel national ce se va intampla.


Franga ion catalin
Franga ion catalin 28.10.2020 13:59
Este cel mai bun sait
Franga ion catalin
Franga ion catalin 28.10.2020 13:57
Este ce mai bun

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓