Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1054 din 1192

În care dintre situaţii sunteţi obligat să reduceţi viteza?

A la trecerea la nivel cu calea ferată curentă cu bariere;
B la trecerea la nivel cu calea ferată curentă fără bariere;
C la trecerea la nivel cu calea ferată curentă industrială.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevazută cu bariere sau semibariere, aveți obligația de a reduce viteza de deplasare, vă asigurați că din partea stângă sau din partea dreaptă nu circulă un vehicul feroviar, iar dacă barierele sunt ridicate și după caz, semnalul luminos de culoare albă intermitentă cu cadență lentă este în funcțiune, vă puteți continua deplasarea. Deci veți reduce viteza.


Pentru varianta  B 

La trecerea la nivel cu calea ferată curentă simplă sau dublă fără bariere, aveți obligația de a opri în locul cu vizibilitate maximă asupra căii ferate dar fără a depășii indicatorul, vă asigurați și dacă din partea stângă sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar și vă puteți continua deplasarea. Deci veți opri obligatoriu, caz în care reducerea vitezei nu mai intră în discuție.


Pentru varianta  C 

La trecerea la nivel cu calea ferată industrială nu aveți obligația de a reduce viteza, dar aveți obligația de a respecta semnalele agentului de cale ferată. Deci NU veți reduce viteza.


Prin urmare, sunteți obligat să reduceți viteza de deplasare la trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevazută cu bariere sau semibariere.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 136

(1) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă, conducătorul de vehicul este obligat să circule cu viteza redusă şi să se asigure ca din partea stânga sau din partea dreaptă nu se apropie un vehicul feroviar.

Regulament - Articolul 137

(1) Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 138

(1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
c) întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.

Regulament - Articolul 73

(1) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială se instalează indicatorul "Alte pericole", însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.
(2) Atunci când pe calea ferată industrială se deplasează un vehicul feroviar, circulaţia trebuie dirijată de un agent de cale ferată.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

21 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.