Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 949 din 1183

Care dintre cele două indicatoare te obligă să opreşti?

A indicatorul 1;
B indicatorul 2;
C ambele indicatoare.

Explicație (actualizată 2022)

Indicatoarul 1 se numește “Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fară bariere”, acesta se instalează la o distanta de 5 -7 m înaintea de prima sină la trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fară bariere, de regulă împreuna cu indicatorul „stop”. La întâlnirea indicatorului , conducătorii de vehicule sunt obligaţi să oprească vehiculul pentru a se asigura , înaintea marcajului transversal cu linie continuă iar în lipsa acestuia, în locul cu vizibilitate maximă asupra căii ferate ‚ fără a depăşii locul unde este instalat indicatorul.

Indicatoarul 2 se numește tot “Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fară bariere”, la întâlnirea acestui indicator aveți obligația de a opri autovehiculul în locul cu vizibilitate maximă, dar fără a depăși indicatorul, și dacă nu se apropie niciun vehicul feroviar vă puteți continua deplasarea. Atenție! Oprirea este obligatorie indiferent dacă în acel moment circulă sau nu vreun vehicul feroviar. Indicatorul din imagine vă poate induce în eroare deoarece se foloseste, de regulă, împreună cu sistemul automat de semnalizare luminoasă, dar acesta se poate folosi și fără acel sistem automat de semnalizare luminoasă, în functie de caz. De aceea, în cazul în care acesta este instalat singur, așa cum este în imagine, sau dacă sistemul de semnalizare al acestuia nu funcționează, aveți obligația de a opri.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere
Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată cu bariere

Articole de referință (legislație 2022)

Regulament - Articolul 138

(1) Conducătorul de vehicul este obligat să oprească atunci când:
a) barierele sau semibarierele sunt coborâte, în curs de coborâre sau de ridicare;
b) semnalul cu lumini roşii şi/sau semnalul sonor sunt în funcţiune;
c) întâlneşte indicatorul "Trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere", "Trecerea la nivel cu calea ferată dublă, fără bariere" sau "Oprire".
(2) Vehiculele trebuie să oprească, în ordinea sosirii, în locul în care există vizibilitate maxima asupra caii ferate fără a trece de indicatoarele prevăzute la alin. (1) lit. c) sau, după caz, înaintea marcajului pentru oprire ori înaintea barierelor sau semibarierelor, când acestea sunt închise, în curs de coborâre sau de ridicare.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu


GR Dan
GR Dan 24.09.2021 19:12
Buna ziua/seara , tin sa multumesc celor care au creat acest site , în 2 săptămâni de chestionare si invatat intens am reusit sa trec proba teoretică cu scor de 25/26 ( ultima intrebare am dat la plesneală) .....deci da jos pălăria ☺️☺️☺️
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.09.2021 06:06

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Alexandru Dinu
Alexandru Dinu 06.12.2018 15:20
Bine ,dar in acest caz, se vede semnalizarea luminoasa de la indicatorul al doilea. Aceasta ma duce cu gandul ca semnalizarea luminoasa e in functiune, si nu am obligatia sa opresc in toate cazurile (doar daca am lumina rosu intermitent).
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 15.01.2019 17:56

Indicatorul de care spui tu nu are si sistem de iluminare, ce vezi tu acolo este doar locul in care acest sistem poate fi montat. In cazul de fata este doar indicatorul, fără semnal roșu sau alb.


Alexandru Dinu
Alexandru Dinu 16.01.2019 08:03
Am inteles, multumesc frumos pentru explicatie.

Cătălin Avramoiu
Cătălin Avramoiu 19.11.2017 15:24
Bine
Dristaru Georgeta
Dristaru Georgeta 06.12.2020 16:21
La Focșani careva pe 9?

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓