Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 892 din 1192

Care dintre vehicule îşi pot continua deplasarea în intersecţie?

A tramvaiele, pentru că au prioritate de trecere;
B autoturismul albastru;
C autoturismul albastru şi autoturismul galben.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Intersecția din imagine este dirijată cu semnale luminoase. Sub semafoare se găsește instalat câte un panou adițional care specifică direcțiile pentru care sunt valabile semnalele semafoarelor.

În această situație, semnalul verde care permite trecerea este al semaforului pentru virajul către stânga. Prin urmare, singurul vehicul care își poate continua deplasarea în această intersecție este autoturismul albastru, deoarece virează către stânga și trebuie să respecte semnificația semnalului semaforului pentru virajul la stânga, celelalte vehicule întâlnesc semnalul roșu.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

7 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.