Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1089 din 1192

Indicatorul semnifică:

A reducerea numărului benzilor de circulaţie;
B îngustare temporară a drumului;
C terminarea benzii de circulaţie din stânga părţii carosabile.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În situația dată întâlniți indicatorul "Îngustare temporară", acest indicator se instalează pe sectoarele de drum unde se efectuează lucrări la partea carosabilă și vă avertizează că veți întâlni o îngustare temporară a drumului pe partea stângă.

Vehiculele care circulă pe banda numărul 3 (banda care se termină) și intenționează să vireze pe banda numărul 2, vor trebui să acorde prioritate celor de pe banda numărul 2.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici explicația completă a indicatorului --> Îngustare temporară

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 54

(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.