Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1088 din 1183

Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei?

A da;
B nu;
C acest aspect nu este stabilit legal.

Explicație (actualizată 2022)

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, acestea se numesc DETECTOARE-RADAR sau DETECTOARE-ANTIRADAR. Detectoarele radar doar detectează prezența aparatelor radar cu care se măsoară viteza și avertizează conducătorul auto despre existența unui astfel aparat radar în zonă, acestea fiind permise de lege.

Legea interzice montarea sau folosirea dispozitivelor care perturbă funcționarea normală a dispozitivelor radar cu care se măsoară viteza APARATE-ANTIRADAR. Acestea bruiază undele aparatului radar cu care se măsoară viteza și perturbă funcționarea acestora, de aceea sunt interzise, folosirea lor se consideră contravenție.

Trebuie reținut că DETECTOARELE-RADAR sunt permise, iar APARATELE-ANTIRADAR sunt interzise.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 44

(4) În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.

(5) Conducătorii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legatură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu


Badila Madalin
Badila Madalin 02.09.2022 17:21
Salut ie ca la sala
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 02.09.2022 17:26

Intrebarile de aici sunt exact cele de la DRPCIV, adica cele de la examen. Ca sa te convingi uite aici un video demonstrativLa examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde intrebarile de la mediul de invatare.Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncteVezi explicatiile video asa retii mai usorDumitrascu Andrei
Dumitrascu Andrei 10.04.2022 12:08
Mulțumesc scoala rutiera admis din prima încercare cu 26 de puncte sunt aceleași întrebări ca la examen succes în continuare faceți o treaba excelenta.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 10.04.2022 14:46

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.Pie Cheesy
Pie Cheesy 24.12.2021 12:14
Mulțumesc, Școala Rutieră pentru ajutor!
Datorită vouă am luat sala din prima cu 25! Vă recomand cu mare drag!
Am și donat, mult spor în continuare!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.12.2021 13:41

Ne bucuram ca putem sa va ajutam.

Multumim pentru donatie, este un mod de a aprecia munca depusa de noi si pentru a o continua. izdra izdra
izdra izdra 12.06.2021 08:51
eu nu inteleg
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.06.2021 05:52

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, detectoarele radar doar avertizează conducătorul auto despre existența unui aparat radar în zona, fără să bruieze semnalul aparatelor radar, acestea fiind legale. Legea interzice montarea sau folosirea aparatelor antiradar, acestea perturbă funcționarea aparatelor radar și de aceea sunt interzise, folosirea lor se considera contravenție.Gora Tomin
Gora Tomin 11.09.2020 16:56
Ai voie normal

robert Bors
robert Bors 24.06.2018 20:48
De ce Da

E ilogic....in carte scrie ca nu ai voie cu astfel de mijloace...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.06.2018 21:46

In primul rand trebuie sa faci diferneta intre DISPOZITIV ANTIRADAR si DISPOZITIV DE DETECTARE A APARATELOR RADAR. Citeste cu atentie explicatia text si o sa ii gasesti logica. Si nu te mai lua dupa carti, multe sunt gresite si neactualizate, le schimba doar anul de pe coperta si o vand fara sa o actualizeze.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓