Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 1088 din 1183

Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei?


A da;
B nu;
C acest aspect nu este stabilit legal.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, acestea se numest DETECTOARE-RADAR. Detectoarele radar doar avertizează conducătorul auto despre existența unui aparat radar în zonă, acestea fiind legale.

Legea interzice montarea sau folosirea aparatelor ANTIRADAR, acestea bruiază undele aparatului radar și perturbă funcționarea aparatelor radar, de aceea sunt interzise, folosirea lor se consideră contravenție.

Trebuie reținut că DETECTOARELE-RADAR sunt permise, iar ANTIRADARELE sunt interzise.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (actualizate 2021)

OUG - Articolul 44

(4) În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.

(5) Conducătorii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legatură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

5 Comentarii Lasă un comentariu


izdra izdra
izdra izdra 12.06.2021 08:51
eu nu inteleg
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 13.06.2021 05:52

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, detectoarele radar doar avertizează conducătorul auto despre existența unui aparat radar în zona, fără să bruieze semnalul aparatelor radar, acestea fiind legale. Legea interzice montarea sau folosirea aparatelor antiradar, acestea perturbă funcționarea aparatelor radar și de aceea sunt interzise, folosirea lor se considera contravenție.


Gora Tomin
Gora Tomin 11.09.2020 16:56
Ai voie normal
robert Bors
robert Bors 24.06.2018 20:48
De ce Da

E ilogic....in carte scrie ca nu ai voie cu astfel de mijloace...
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 26.06.2018 21:46

In primul rand trebuie sa faci diferneta intre DISPOZITIV ANTIRADAR si DISPOZITIV DE DETECTARE A APARATELOR RADAR. Citeste cu atentie explicatia text si o sa ii gasesti logica. Si nu te mai lua dupa carti, multe sunt gresite si neactualizate, le schimba doar anul de pe coperta si o vand fara sa o actualizeze.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓