Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1104 din 1200

Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei?

A da;
B nu;
C acest aspect nu este stabilit legal.

Explicație (actualizată 2024)

Montarea sau folosirea dispozitivelor de detectare a aparatelor radar este permisă, acestea se numesc DETECTOARE-RADAR sau DETECTOARE-ANTIRADAR. Detectoarele radar doar detectează prezența aparatelor radar cu care se măsoară viteza și avertizează conducătorul auto despre existența unui astfel aparat radar în zonă, acestea fiind permise de lege.

Legea interzice montarea sau folosirea dispozitivelor care perturbă funcționarea normală a dispozitivelor radar cu care se măsoară viteza APARATE-ANTIRADAR. Acestea bruiază undele aparatului radar cu care se măsoară viteza și perturbă funcționarea acestora, de aceea sunt interzise, folosirea lor se consideră contravenție.

Trebuie reținut că DETECTOARELE-RADAR sunt permise, iar APARATELE-ANTIRADAR sunt interzise.

Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (legislație 2024)

OUG - Articolul 44

(4) În circulaţia pe drumurile publice se interzice deţinerea la vedere, montarea şi folosirea mijloacelor speciale de avertizare sonoră şi luminoasă pe şi în alte autovehicule decât cele prevăzute la art. 32 alin. (2), precum şi deţinerea, montarea sau folosirea pe autovehicule a sistemelor care perturbă buna funcţionare a dispozitivelor de supraveghere a traficului.

(5) Conducătorii de autovehicule pot fi avertizaţi de poliţia rutieră în legatură cu prezenţa în trafic a dispozitivelor de măsurare a vitezei, prin mass-media sau panouri de avertizare. Conducătorii de autovehicule pot folosi mijloace proprii de detectare a dispozitivelor de măsurare a vitezei.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

22 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.