Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 184 din 1192

Autoturismul echipat cu o remorcă poate circula pe autostradă?

A nu;
B da, dacă ansamblul respectiv poate depăşi viteza de 50 km/h;
C da, dacă aţi obţinut autorizaţie de la poliţia rutieră.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Pe autostradă este permisă circulația vehiculelor echipate cu remorcă, dar cu condiția ca ansamblul respectiv să poată depăși viteza de 50 de km/h. De exemplu dacă un autoturism echipat cu remorcă nu poate circula cu o viteza mai mare de 50 de km/h, îi este interzisă circulația pe autostradă, dar dacă poate circula cu o viteza mai mare de 50 de km/h, îi este permisă circulația pe autostradă.

Trebuie să ținem cont de faptul că viteza maximă cu care se pot deplasa în afara localităților (implicit și pe autostradă) autovehiculele echipate cu remorcă este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă. Adică vor circula pe autostradă cu maxim 120 de km/h.

Autorizația specială de la varianta C se obține de la administratorul drumului public, nu de la poliția rutieră. Această autorizație este necesară doar în cazul în care ansamblul nu poate depăși viteza de 50km/h dar autostrada este singura cale rutieră pe care acesta o poate folosi.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu circulația pe autostradă --> Codul Rutier - Autostrada

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 74

(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementarilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mana, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

OUG - Articolul 50

(1) Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule prevăzute la art. 15 alin. (2) sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
(2) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.