Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 183 din 1183

Autoturismul echipat cu o remorcă poate circula pe autostradă?


A nu;
B da, dacă ansamblul respectiv poate depăşi viteza de 50 km/h;
C da, dacă aţi obţinut autorizaţie de la poliţia rutieră.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pe autostradă este permisă circulația vehiculelor echipate cu remorcă, dar cu condiția ca ansamblul respectiv să poată depăși viteza de 50 de km/h. De exemplu dacă un autoturism echipat cu remorcă nu poate circula cu o viteza mai mare de 50 de km/h, îi este interzisă circulația pe autostradă, dar dacă poate circula cu o viteza mai mare de 50 de km/h, îi este permisă circulația pe autostradă.

Trebuie să ținem cont de faptul că viteza maximă cu care se pot deplasa în afara localităților (implicit și pe autostradă) autovehiculele echipate cu remorcă este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă. Adică vor circula pe autostradă cu maxim 120 de km/h.

Autorizația specială de la varianta C se obține de la administratorul drumului public, nu de la poliția rutieră. Această autorizație este necesară doar în cazul în care ansamblul nu poate depăși viteza de 50km/h dar autostrada este singura cale rutieră pe care acesta o poate folosi.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu circulația pe autostradă --> Codul Rutier - Autostrada

Articole de referință (actualizate 2020)

OUG - Articolul 74

(1) Pe autostrăzi este interzisă circulaţia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depăşite, fără autorizaţie specială de transport eliberată de administratorul drumului public, conform reglementarilor în vigoare, a vehiculelor cu tracţiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mana, a bicicletelor şi mopedelor, a tractoarelor şi maşinilor autopropulsate pentru lucrări agricole, precum şi a vehiculelor care, prin construcţie sau din alte cauze, nu pot depăşi viteza de 50 km/h.

OUG - Articolul 50

(1) Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule prevăzute la art. 15 alin. (2) sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
(2) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

2 Comentarii Lasă un comentariu

Vulpescu Maria
Vulpescu Maria 21.04.2018 15:49
Este cel mai eficient mod de înțelegere, învățare și redare a cunoștințelor dobândite intr-un fel atât de plăcut!. Va mulțumesc!
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 22.04.2018 10:19

Cu placere! Ne bucurăm că vă putem ajuta.


Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓