Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 964 din 1183

Care este ordinea de trecere prin intersecţia prezentată?

A motocicleta, autoturismul, autocamionul;
B autocamionul, autoturismul, motocicleta;
C autoturismul, motocicleta, autocamionul.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație întrebare (actualizată 2022)

Intersecția este dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate, pe drumul cu prioritate circulă motocicleta și autoturismul, acestea întâlnesc înaintea interseției un indicator care le conferă prioritate de trecere, având prioritate de trecere față de autocamion, care întâlnește indicatorul “Cedează trecerea”.

Între motocicleta și autoturism s-a creat o situație de egalitate, situație în care se va aplica regula priorității de dreapta, motocicleta virând către stânga îi va acorda prioritate de trecere autoturismului, deoarece autoturismul îi vine din partea dreaptă.

Ordinea de trecere este următoarea: primul va trece autoturismul, urmat de motocicletă, iar ultimul prin această intersecție va trece autocamionul.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege

Articole de referință (actualizate 2022)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(1) Vehiculul care circulă pe un drum public pe care este instalat unul dintre indicatoarele având semnificaţia: "Drum cu prioritate", "Intersecţie cu un drum fără prioritate" sau "Prioritate faţă de circulaţia din sens invers" are prioritate de trecere.
(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Indrei Oxana
Indrei Oxana 19.01.2022 13:27
Buna ziua.
Sunt aceleași întrebări ca și la examen.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 19.01.2022 16:19

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.


Florentina
Florentina 17.06.2020 14:17
Sunt aceleași întrebări ca la examen
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 24.06.2021 15:22

Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.

Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte. 


Flester Iulian
Flester Iulian 08.06.2019 18:17
Motocicleta si autoturismul sunt la egalitate, Deci motocicleta are prioritate de dreapta si autoturismul nu are, de ce ziceti voi ca trece autoturismul inainte motocicletei?
Flester Iulian
Flester Iulian 08.06.2019 18:19
ah.. ptr ca autoturismul are prioritate de dreapta, iar la intersectie motocicleta nu mai are prioritate de dreapta.. ptr ca autoturismul are prioritate de dreapta.... nice..
Samuel Vlad
Samuel Vlad 22.07.2019 20:38
faza e ca autoturismul si motocicleta au prioritate , sun pe aceeasi categorie de drum au proritate la fel dar cel care isi schimba directia de mers isi pierde prioritarea , si motocicleta trebuie sa cedeze trecera autoturismului .
Fleșter Iulian
Fleșter Iulian 23.07.2019 03:56
am vazut ala de cedeaza tarziu.... >:)
Lucian Sarkadi
Lucian Sarkadi 23.07.2019 06:43
Pentru ca îs schimba direcția de mers, și atunci automat autoturismului vine din dreapta lui.
Ady Ady
Ady Ady 24.08.2018 23:23
Dece se repeta intrebarile ...?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 25.08.2018 10:57

Intrebarile nu se repeta, nu o sa gasesti 2 intrebari cu aceleasi variante de raspuns.


Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓