Politistul rutier execută un semnal cu brațele întinse orizontal, la adresarea acestui semnal trebuie să oprească participanții la trafic a căror direcție înițială de deplasare se intersectează cu brațele polițistului, mai exact vor opri cei care circulă din fața și din spatele polițistului.
În această situație, din fața și din spatele polițistului circulă troleibuzul și autoturismul, aceștia au obligația să oprească deoarece direcțiile lor inițiale de deplasare se intersectează cu brațele întinse ale polițistului.
Prin urmare, în această intersecție pot pătrunde motocicleta și autocamionul.
Răspunsul corect este: B
(1) Semnalele poliţistului care dirijează circulaţia au următoarele semnificaţii:
b) braţul sau braţele întinse orizontal semnifică "oprire" pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate cobori braţul sau braţele, poziţia să însemnând, de asemenea, "oprire" pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;
Este vorba despre DIRECTIA INITIALA. Trebuie înțeles ca acest semnal se adresează doar celor a căror direcție inițială de deplasare se intersectează cu brațul/brațele acestuia (cei din fata si din spatele polițistului). Caz in care cei din lateralul politistului, indiferent in ce direcție vor sa meargă, nu au obligația sa oprească, deoarece direcția lor inițială nu se intersectează cu brațul polițistului.
Se aplica la directiile initiale de deplasare, de unde vin acestia, nu unde se duc.
Daca un politist dirijeaza o intersectie, vei respecta semnalele acestuia, celelalte mijloace de semnalizare, cum ar fi semafoarele, isi pierd efectul in fata politistului.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou ↓
Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓
Login cu FacebookDacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓
Lasă un comentariu