Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 806 din 1200

Cum procedați la întâlnirea unui obstacol pe sensul dumneavoastră de mers, în situația în care pentru a-l depăși intrați pe contrasens, iar din față se apropie alt vehicul:

A reduceți viteza și, la nevoie, opriți;
B opriți și înlăturați obstacolul;
C opriți și așteptați echipajul de intervenție.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Atunci când pe sensul dumneavoastră de mers întâlniți un obstacol și pentru a-l depăși trebuie să intrați pe contrasens, iar din față se apropie alt vehicul, trebuie să reduceți viteza de deplasarea și la nevoie să opriți pentru a aștepta trecerea vehiculului care circulă din sens opus, după care puteți depăși obstacolul.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Prioritatea de trecere acordată prin lege - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege
Manevra de depășire și locurile în care este interzisă depășirea - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Depășirea

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 45

(1) Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial.
[...]
(3) Atunci când prin manevra de depăşire se trece peste axa care separa sensurile de circulaţie, conducătorii de vehicule trebuie să se asigure că din sens opus nu se apropie un vehicul şi că dispun de spaţiu suficient pentru a reintra pe banda iniţială, unde au obligaţia să revină după efectuarea manevrei de depăşire.
[...]

Regulament** - Articolul 132

Conducătorul vehiculului al cărui mers înainte este obturat de un obstacol sau de prezența altor participanți la trafic, care impune trecerea pe sensul opus, este obligat să reducă viteza și, la nevoie, să oprească pentru a permite trecerea vehiculelor care circulă din sens opus.


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)
** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

22 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.