Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1199)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 1142 din 1199

Cum procedați în cazul în care aveți o defecţiune la sistemul de rulare pe autostradă?

A părăsiți carosabilul în timp ce rulează autovehiculul, opriți pe banda de urgență și îl semnalizați;
B aprindeți luminile de poziție;
C aprindeți proiectoarele.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Atunci când circulați pe autostradă și apare o defecțiune la sistemul de rulare, trebuie să părăsiți carosabilul în timp ce rulează autovehiculul, opriți pe banda de urgență și îl semnalizați prin punerea în funcțiune a luminilor de avarie și prin instalarea triunghiurilor reflectorizante, în fața și în spatele autovehiculului, la cel puțin 30 de metri.

Dacă defecțiunea nu poate fi reparată pe loc, trebuie să apelați la un autovehicul pentru transportul vehiculelor defecte, care să vă scoată în siguranță de pe autostradă și să vă ducă la un service.

Răspunsul corect este: A


Recomandări:
Circulația pe autostradă și pe drumul expres - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Autostrada și drumul expres
Starea tehnică pe care trebuie să o îndeplinească vehiculele care circulă pe drumul public - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Starea tehnică a vehiculelor și sistemul de iluminare și semnalizare luminoasă

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 6

[...]
8. banda de urgență - subdiviziunea longitudinală suplimentară, situată la extremitatea din partea dreapta a autostrăzii, în sensul de circulație, destinată exclusiv staționării autovehiculelor în cazuri justificate, precum și circulației autovehiculelor cu regim prioritar care se deplasează la intervenții sau în misiuni cu caracter de urgență;
[...]

OUG* - Articolul 7

Orice vehicul care circulă pe drumurile publice trebuie să corespundă normelor tehnice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi utilizarea conform destinaţiei.

OUG* - Articolul 10

(1) Este interzisă circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al căror termen de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice a expirat, precum şi a celor neasigurate pentru răspundere civilă pentru caz de pagube produse terţilor prin accidente de circulaţie.
[...]

OUG* - Articolul 74

[...]
(3) Se interzice circulația, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe banda de urgență sau acostament, cu excepția cazurilor justificate, precum și a autovehiculelor cu regim de circulație prioritar.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

16 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.