Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1183)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 390 din 1183

Conducătorul de vehicul are obligaţia de a ceda trecerea la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, în timp ce semnalul verde este în funcţiune?

A nu, deoarece semnalul verde îi conferă prioritate de trecere;
B nu, cu excepţia cazului în care, din sens opus, se apropie un mijloc de transport public;
C da, atât vehiculelor care circulă din sens opus, cât şi pietonilor care traversează strada pe care acesta urmează să intre, pe sensul său de mers.

Explicație video (actualizată 2022)

Explicație (actualizată 2022)

Atunci când virați către stânga într-o intersecție în care vi se conferă prioritate, fie prin semnalul verde al semaforului fie prin indicatoare de reglementare de prioritate, aveți obligația să acordați prioritate de trecere vehiculelor care circulă din față, deoarece se crează o situație de egalitate, situație în care se aplică regula priorității de dreapta și trebuie să acordați prioritate de trecere acestora deoarece vă vin din partea dreaptă. De asemenea, aveți obligația de a acorda prioritate de trecere și pietonilor care treversează regulamentar strada pe care doriți să intrați, atunci când aceștia se află pe sensul drumneavoastră de deplasare.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare
Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin lege --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin lege
Găsiți aici lecție video cu Alte cazuri de acordare a priorității --> Codul Rutier - Alte cazuri de cordare a priorității

Articole de referință (legislație 2022)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.

Regulament - Articolul 135

Conducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere şi în următoarele situaţii:
h) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat şi semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, atunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu


Mariana Scurtulescu
Mariana Scurtulescu 20.07.2022 11:38
F bun site ul! Azi am fost la sala și am făcut 26/26! Mulțumesc frumos!
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 20.07.2022 15:02

Cu placere, felicitari!Valcu Madalina
Valcu Madalina 10.03.2021 19:07
Buna ziua daca din toate intrebarile de e învățare am.gresit 100 am ceva șanse? Mai am o.luna aproape pana la sala o să le repet.
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 11.03.2021 16:38

Recomandam sa repeti mediul de invatare.

 Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 03.12.2020 18:31

Atunci cand ai semafor special pentru stânga si este verde, ai prioritate fata de ceilalți pentru celelalte direcții, ei având roșu. Ai prioritate chiar si fata de cei care au roșu dar si verde intermitent la dreapta.Trebuie sa ocolești prin stânga centrul intersecției ca sa nu te intersectezi cu cei din sens opus care fac si ei la stânga lor, ca si tine. Deși in majoritatea cazurilor nu se ocolește prin stânga si astfel se ajunge la o blocare temporara a intersecției.Pe lângă asta, la virajele la stânga sau dreapta trebuie sa fii foarte atent la trecerile de pietoni de pe străzile pe care vrei sa intri, deoarece aceștia au de regula verde la semaforul pentru pietoni.


Hubert Subtirelu
Hubert Subtirelu 27.06.2021 18:04
Ms admin

Alex YT
Alex YT 02.12.2020 20:25
Bună seara , atunci când am verde la semafor însoțit de panoul adițional cu săgeata spre stânga , iar eu voi vira la stânga , trebuie să mai acord prioritate celor din sens opus?
Vă mulțumesc anticipat!
Niță Sergiu
Niță Sergiu 03.05.2021 13:00
da trebuie

Lasă un comentariu

© 2022 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓

Pentru a te autentifica cu Facebook ↓

Autentifică-te cu Facebook

Ai deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓