Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 62 din 1192

Cum procedaţi dacă vă aflaţi la volanul autoturismului?

A acordaţi prioritate tramvaiului;
B acordaţi prioritate autobuzului;
C acordaţi prioritate ambelor vehicule, fiind din serviciul de transport public de persoane.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În această situație vă aflați la volanul autoturismului roșu și intenționați să virați către stânga în această intersecție, dirijată prin indicatoare de reglementare de prioritate. Dumneavoastră și autobuzul circulați pe drumul cu prioritate, tramvaiul fiind obligat să vă acorde prioritate de trecere deoarece vine de pe un drum fără prioritate, întâlnind indicatorul “Cedează trecerea”. Însă dumneavoastră virând către stânga, trebuie să îi acordați autobuzului prioritate de trecere, deoarece schimbând direcția de mers către stânga pierdeți prioritatea față de acesta.

Deci în această situație trebuie să îi acordați prioritate autobuzului, iar ordinea de trecere este următoarea: autobuzul, după care autoturismul roșu iar ultimul prin această intersecție va trece tramvaiul.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu PRORITATEA acordată prin indicatoare --> Codul Rutier - Prioritatea de trecere acordată prin indicatoare

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 59

(2) În intersecţii, conducătorii vehiculelor care virează spre stânga sunt obligaţi să acorde prioritate de trecere vehiculelor cu care se intersectează şi care circulă din partea dreapta.
(3) În intersecţiile cu circulaţie dirijată prin indicatoare de prioritate, regula priorităţii de dreapta se respecta numai în cazul în care două vehicule urmează să se întâlnească, fiecare intrând în intersecţie de pe un drum semnalizat cu un indicator având aceeaşi semnificaţie de prioritate sau de pierdere a priorităţii.

Regulament - Articolul 129

(2) Când două vehicule urmează să se întâlnească într-o intersecţie dirijată prin indicatoare, venind de pe două drumuri publice unde sunt instalate indicatoare cu aceeaşi semnificaţie, vehiculul care vine din dreapta are prioritate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

31 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.