Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 85 din 1192

La apropierea de o cale ferată industrială:

A conducătorii de vehicule vor da dovadă de prudență sporită;
B conducătorii de vehicule nu au nicio obligație;
C se va respecta semnificația semaforului electric.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

La apropierea de o trecere la nivel cu o cale ferată industrială, participanții la trafic trebuie să dea dovadă de prudență sporită și să respecte semnalele agentului de cale ferată.


Pentru varianta  B 

Când un vehicul feroviar va trece pe calea ferată industrială, obilgatoriu circulația va fi dirijată de un agent de cale ferată și vă revine obligația de a vă conforma cu semnalele acestuia. Prin urmare, la calea ferată industrială aveți obligațiile de la explicația variantei A de răspuns.


Pentru varianta  C 

Iar semafoarele electrice nu se întalnesc la trecerile la nivel cu calea ferată industrială.


Răspunsul corect este: A

Găsiți aici lecție video cu trecerea la nivel cu calea ferată --> Codul Rutier - Trecerea la nivel cu calea ferată

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

OUG - Articolul 60

(1) Participanţii la trafic trebuie să dea dovada de prudenţă sporită la apropierea şi traversarea liniilor de cale ferată curentă sau industrială, după caz.
(3) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială, semnalizată corespunzător, conducătorii de vehicule sunt obligaţi să se conformeze semnificaţiei semnalelor agentului de cale ferată.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 7

(3) La intersecţia unui drum public cu o cale ferată industrială, administratorul şi/sau utilizatorul acesteia este obligat să asigure prezenţa unui agent de cale ferată pentru oprirea traficului de vehicule şi pietoni până la trecerea vehiculului feroviar.


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 140

(1) La intersectarea unui drum public cu o cale ferată industrială, accesul vehiculelor feroviare se face numai după semnalizarea corespunzătoare şi din timp de către cel puţin un agent de cale ferată.

Regulament - Articolul 73

(1) La trecerea la nivel cu o cale ferată industrială se instalează indicatorul "Alte pericole", însoţit de un panou adiţional ce conţine imaginea unei locomotive.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

43 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.