Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 326 din 1192

Pe timpul deplasării într-un autoturism pe un drum public este interzis:

A să fie transportaţi copii de până la 12 ani pe scaunul din spate;
B să se fumeze în timpul mersului;
C ocupanţii locurilor din faţă să ţină în braţe animale.

Explicație (actualizată 2023)

Pentru varianta  A 

Copii de până la 12 ani pot fi transportaţi pe scaunul din spate al autovehiculului.

În cazul transportului de copii în autovehicule, legislația rutieră este foarte strictă, pentru aceștia sunt obligații speciale ce trebuie bine înțelese. Accesați cursul de legislație VIDEO din pasul 1 unde găsiți lecție VIDEO cu obligații la transportul copiilor.


Pentru varianta  B 

Legistația rutieră interzice să fumeze în timpul mersului doar conducătorului de autovehicul care transporta mărfuri sau produse periculoase. Pentru celelalte tipuri de conducători de autovehicule nu se interzice.

Trebuie știut că se interzice conducătorului autovehiculului să aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenţia. Prin urmare, dacă fumatul reprezintă o preocupare ce poate distrage în mod periculos atenţia, acest lucru se interzice. 


Pentru varianta  C 

Se interzice conducătorilor de autovehicule, precum şi persoanelor care ocupa scaunul din faţă să tina în braţe animale în timpul deplasării pe drumurile publice.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto la transportul copiilor
Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto de transport de mărfuri
Găsiți aici lecție video cu Obligațiile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto

Articole de referință (legislație 2023)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 97

(2^3) Copiii cu vârsta de peste 3 ani, având o înălţime de până la 150 cm, pot fi transportaţi în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă doar dacă ocupă, pe timpul transportului, orice alt loc decât cel de pe scaunele din faţă.


Pentru varianta  B 

Regulament - Articolul 176

Se interzice conducătorului de autovehicul care transporta mărfuri sau produse periculoase:
b) să fumeze în timpul mersului ori să aprindă foc la oprire sau staţionare, la o distanţă mai mica de 50 m de autovehicul;


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 97

(3) Se interzice conducătorilor de autovehicule, precum şi persoanelor care ocupa scaunul din faţă să tina în braţe animale în timpul deplasării pe drumurile publice.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

30 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.