Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 57 din 1192

Care este traseul de urmat pentru autoturismul din imagine?

A traseul 1;
B traseul 2;
C oricare dintre cele două, dacă respectă toate prevederile legii.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

În această intersecție circulația se desfășoară în sens giratoriu. Trebuie știut că legislația rutieră nu specifică ce bandă de circulație să folosiți în interiorul unei intersecții cu sens giratoriu. Prin urmare, se pot folosi ambele trasee, atât timp cât se respectă prevederile legii cu privire la semnalizarea și acordarea de prioritate la trecerea de pe o bandă pe alta și semnalizarea la părăsirea intersecției.

Legislația rutieră ne specifică cum să selectăm banda de circulație la intrerea în sensul giratoriu, astfel:

Conducătorii de vehicule care doresc să intre într-o intersecție cu sens giratoriu se vor angaja pe banzile de circulație în funcție de direcția dorită de deplasare, după cum urmează:

- cei care doresc să circule pe prima arteră la dreapta, se vor angaja pe banda de lângă bordura trotuarului sau acostament;
- cei care doresc să circule pe direcția înainte, se vor angaja pe oricare dintre benzi;
- iar cei care doresc să circule la stânga sau sa întoarcă, se vor angaja pe banda de lângă axa drumului.

Deci autoturismul poate urma oricare dintre cele două trasee.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu interseția cu sens giratoriu --> Codul Rutier - Intersecția cu sens giratoriu

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 107

(1) La intersecţiile prevăzute cu indicatoare şi/sau cu marcaje pentru semnalizarea direcţiei de mers, conducătorii de vehicule trebuie să se încadreze pe benzile corespunzătoare direcţiei de mers voite cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie şi sunt obligaţi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor.

(2) La intersecţiile fără marcaje de delimitare a benzilor, conducătorii vehiculelor ocupa în mers, cu cel puţin 50 m înainte de intersecţie, următoarele poziţii:
a) rândul de lângă bordura sau acostament, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre dreapta;
b) rândul de lângă axa drumului sau de lângă marcajul de separare a sensurilor, cei care vor să schimbe direcţia de mers spre stânga. Când circulaţia se desfăşoară pe drumuri cu sens unic, conducătorii de vehicule care intenţionează să vireze la stânga sunt obligaţi să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea stânga;
c) oricare dintre rânduri, cei care vor să meargă înainte.

(3) Dacă în intersecţie circulă şi tramvaie, iar spaţiul dintre şina din dreapta şi trotuar nu permite circulaţia pe două sau mai multe rânduri, toţi conducătorii de vehicule, indiferent de direcţia de deplasare, vor circula pe un singur rând, lăsând liber traseul tramvaiului.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

30 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.