Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 424 din 1192

Pentru a folosi telefonul mobil, atunci când nu aveţi un sistem de tip „mâini libere“:

A opriţi pe banda de staţionare;
B opriţi în parcarea din zona complexului de servicii;
C telefonul poate fi folosit fără restricţii.

Explicație (actualizată 2023)

Conducătorilor de vehicule le este interzis ca în timpul conducerii să utilizeze telefoane mobile, acestea pot fi folosite doar dacă sunt dotate cu dispozitive de tip “mâini libere”.

Prin urmare, în lipsa dispozitivelor de tip “mâini libere”, pentru folosirea telefonului mobil este nevoie să opriți autovehiculul. Oprirea pe banda de staționare (denumirea corectă este banda de urgență) a autostrăzilor fiind interzisă (excepție făcând cazurile de urgență, justificate), trebuie să opriți în parcarea din zona complexului de servicii care urmează.

Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu Obligațiile și Interzicerile conducătorilor auto --> Codul Rutier - Obligațiile conducătorilor auto în timpul deplasării

Articole de referință (legislație 2023)

OUG - Articolul 36

(3) Conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceştia se află în timpul mersului, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere».

OUG - Articolul 74

(3) Se interzice circulaţia, oprirea sau staţionarea autovehiculelor pe banda de urgenţă, cu excepţia cazurilor justificate, precum şi a autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritar.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.