Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 373 din 1183

Circulaţi într-o coloană şi respectaţi distanţa faţă de vehiculul din faţă. Ce trebuie să faceţi în plus?


A să aprindeţi lanterna de ceaţă din spate;
B să observaţi prin geamul lateral al vehiculului marginea din dreapta a părţii carosabile;
C să rămâneţi la limita propriei benzi şi să vă asiguraţi câmpul de vizibilitate.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

Luminile de ceață se vor folosi, împreună cu luminile de întâlnire, doar pe timp de ceață densă iar în situația din întrebare nu se specifică dacă este sau nu ceață. Prin urmare, este interzis să aprindeţi lanterna de ceaţă din spate, pentru nerespectarea acestei reguli se va aplica amendă contravențională și puncte de penalizare.


Pentru varianta  B 

Observarea marginii din dreapta a părţii carosabile se face și se reglează prin parbriz, nu prin geamul lateral al vehiculului.


Pentru varianta  C 

În timpul deplasării, vehiculele trebuie să pastreze o distanță suficientă față de marginea din dreapta a drumului, față de vehiculele pe lângă care circulă, în același sens sau în sens opus și față de vehiculul din față.

În cazul în care vehiculele circulă într-o coloană, conducătorul de vehicul trebuie pe lângă aceste măsuri să rămână pe propria bandă și să își asigure câmpul de vizibilitate.


Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu Deplasarea vehiculelor pe drumul public --> Codul Rutier - Deplasarea vehiculelor pe drumul public
Găsiți aici lecție video cu sistemul de iluminare și semnalizare --> Codul Rutier - Sistemul de iluminare și semnalizare

Articole de referință (actualizate 2020)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 114

(1) Conducătorii de autovehicule şi tramvaie sunt obligaţi să folosească instalaţiile de iluminare şi/sau semnalizare a acestora, după cum urmează:
c) luminile de întâlnire şi cele de ceaţă pe timp de ceaţă densă;

OUG - Articolul 100

(1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
(2) Amenda contravenţională prevăzută la alin. (1) se aplică şi conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care săvârşeşte o faptă pentru care se aplică 3 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. b).

OUG - Articolul 108

(1) Săvârşirea de către conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a uneia sau mai multor contravenţii atrage, pe lângă sancţiunea amenzii, şi aplicarea unui număr de puncte de penalizare, după cum urmează:
b) 3 puncte de penalizare pentru săvârşirea următoarelor fapte:
8. folosirea luminilor de ceaţă în alte condiţii decât pe timp de ceaţă;


Pentru varianta  B 

Legislația rutieră nu prevede nimic în acest sens.


Pentru varianta  C 

OUG - Articolul 47

Conducătorii vehiculelor care circulă din sensuri opuse trebuie să păstreze între vehicule o distanţă laterală suficientă şi să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a benzii de circulaţie respective.

OUG - Articolul 51

Conducătorul unui vehicul care circulă în spatele altuia are obligaţia de a păstra o distanţă suficientă faţă de acesta, pentru evitarea coliziunii.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

8 Comentarii Lasă un comentariu

Eugenia Simona Dondos
Eugenia Simona Dondos 19.11.2019 14:31
Buna ziua sper ca de data asta sa iau sala am învățat de pe altu sait și am pictat de 3 ori acuma am început sa învăț de pe saitu asta am făcut de 3 ori mediu de învățare și de 2 ori chestionarele ce santa am
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 19.11.2019 16:30

Era mai ok daca treceai prin toți pașii de invatare. Dar daca acum ai facut toate chestionarele cu 25 sau 26 de puncte, ai șanse foarte mari sa iei. Pana dai sala, continua sa faci chestionare generate.


Stefan Kike
Stefan Kike 20.10.2019 16:54
Am facut doar 35 de chestionare luate cu 24..25. Si meniul de învățare 300 de intrebari corecte+ carte citită,ar fi șanse să iau sala din prima?
Admin DRPCIV
Admin DRPCIV 21.10.2019 15:15

Daca ai facut mediul de invatare iar cele 45 de chestionare le faci cu 25-26 de puncte fiecare, ai toate sansele sa iei examenul teoretic.


Moșiesei Maria
Moșiesei Maria 30.01.2019 12:35
Vreau să învăț
Admin Școala Rutieră
Admin Școala Rutieră 30.01.2019 15:19

Urmează toți cei 4 pași de învățare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de învățare) unde întrebările sunt explicate audio-video, iar la sală să te duci atunci când faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte, de preferat 26.

 

Pasul 1 - curs de legislație explicat Audio-Video 3D

Pasul 2 - indicatoare explicate

Pasul 3 - mediu de învățare

Pasul 4 - chestionare drpciv 


TălpeanuGabriela
TălpeanuGabriela 19.04.2018 15:49
Am şi eu o întrebare pe 2 mai este deschis pentru a da sala la București
Marin Jean
Marin Jean 01.05.2019 18:13
Pe DRPCIV scrie ca da.

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓