Oprirea la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, prevăzută cu semnalizare luminoasă, se realizează prin funcţionarea dispozitivelor cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării de control reprezentate de lumină intermitentă albă şi, acustic, prin emiterea de semnale sonore intermitente.
Dupa trecerea trenului, pentru a putea trece calea ferata, trebuie sa astepati stingerea luminilor de culoare rosie si aprinderea semnalului cu lumina alba intermitenta cu cadenta lenta.
Răspunsul corect este: A
(2) La trecerea la nivel cu calea ferată curentă prevăzută cu instalaţii de semnalizare automată fără bariere, interzicerea circulaţiei rutiere se realizează, optic, prin funcţionarea dispozitivelor cu lumini intermitent-alternative roşii şi stingerea semnalizării de control reprezentate de lumină intermitentă albă şi, acustic, prin emiterea de semnale sonore intermitente.
(1) Conducătorul de vehicul poate traversa calea ferată curentă prevăzută cu bariere sau semibariere, dacă acestea sunt ridicate şi semnalele luminoase şi sonore nu funcţionează, iar semnalul cu lumină albă intermitentă cu cadenţă lentă este în funcţiune.
Dacă treci prin o parte din întrebări atunci când faci un mediu de învățare pe categorii, cum ar fi dacă ai făcut mediul de învățare pentru categoria „semnalele polițistului”, iar după aceea vrei sa faci mediul de învățare general (cel cu toate întrebările, amestecate) o sa îți sară peste întrebările pe care le-ai făcut deja în mediul de învățare pentru categoria „semnalele polițistului”. Acest lucru este valabil și invers, daca faci prima data o parte din mediul de învățare general si după aceea vrei sa faci mediile de învățare pe categorii. Deci, nu îți face griji, daca îți sare peste unele întrebări înseamnă că ai trecut deja prin ele.
Daca ai facut mediul de invatare cu putine greseli (sub 50) iar chestionarele le faci cu 25-26 de puncte, ai toate sansele sa promovezi examenul teoretic.
ACCESUL PERSOANELOR în incinta serviicilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor ESTE PERMIS doar celor care:
- fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare,
- prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore,
- se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2
Potrivit HG Nr. 1090/2021, accesul în incinta sediilor serviciilor publice comunitare este permis doar persoanelor care se află în una dintre următoarele situaţii:
a) sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
b) prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
c) prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
d) se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
Persoanele în cauză trebuie să facă dovada situaţiilor mai-sus menţionate prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID pentru a facilita libera circulaţie pe durata pandemiei de COVID-19, cu modificările şi completările ulterioare.
– Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru candidaţii care susţin examenul pentru obţinerea permisului de conducere (atât proba teoretică, cât şi cea practică), dar şi pentru persoanele care solicită eliberarea de permise şi înmatriculări auto.
Depinde de fiecare judet in parte cand gasesti loc liber.
Repeta mediul de invatare pana gresesti cat mai putine intrebari (sub 50 greseli) iar la sala sa te duci cand ai facut chestionarele cu 25-26 de puncte.
Poti sa faci scoala de soferi cu 3 luni inainte sa implinesti 18 ani.
Dosarul il primesti dupa ce termini cele 24 de ore de pregatire teoretica si 30 de ore de pregatire practica.
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
Recomandam ca prima data sa se faca mediul de invatare si abia apoi cele 45 de chestionare, asa se invata cel mai eficient.
In plus in mediul de invatare mai sunt intrebari pe care nu le gasesti in chestionare.
Nu
Doar dupa ce implinesti 18 ani.
Pana faci cat mai putine greseli (sub 50).
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓