Limita maximă de viteza în localități este de 50 km/h, indiferent de categoria drumului pe care circulați, adică indiferent dacă drumul este local, comunal, județean, național sau național european (E).
Dar administratorul drumului public poate stabili, cu avizul poliţiei rutiere, limite de viteză mai mari de 50 de km/h, dar nu mai mult de 80 km/h. Dacă pe sectorul de drum a fost stabilită o altă limita de viteză față de cea normală (50 km/h), aceasta se va semnaliza prin marcaje și/sau indicatoare. În cazul în care indicatorul de limitare de viteză este instalat lângă indicatorul care avertizează intrarea în localitate, limitarea de viteză se aplică pe toată localitatea respectivă.
Răspunsul corect este: B
OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 (Codul rutier)
Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 (Regulamentul codului rutier)
(1) Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A și B, și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteză mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul poliției rutiere.
(3) Pe anumite sectoare de drum, ținând seama de împrejurări și de intensitatea circulației, administratorul drumului, cu avizul poliției rutiere, poate stabili și limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru tramvaie și de 30 km/h pentru toate autovehiculele.
(4) Limitele maxime de viteză în afara localităților sunt:
a) pe autostrăzi - 130 km/h;
b) pe drumurile expres - 120 km/h;
c) pe drumurile naționale europene (E) - 100 km/h;
d) pe celelalte categorii de drumuri - 90 km/h.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓
Lasă un comentariu