Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 557 din 1200

Care este limita maximă de viteză în localități?

A 60 km/h;
B 50 km/h;
C 40 km/h.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Limita maximă generală de viteza pe drumurile din localități este de 50 km/h, indiferent de categoria autovehiculului condus și indiferent de categoria drumului pe care se circulă. Însă pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A și B și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Acesta poate stabili în localități și limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru tramvaie și de 30 de km/h pentru toate autovehiculele.

Dacă pe sectorul de drum pe care circulați a fost stabilită o altă limita maximă de viteză, diferită de cea generală de 50 km/h, aceasta se va semnaliza prin mijloace de semnalizare rutieră, ca de exemplu indicatorul „Limitare de viteză”. În cazul în care indicatorul „Limitare de viteză” este instalat împreună cu indicatorul de orientare „Intrare în localitate”, limitarea de viteză se aplică pe tot traseul drumului respectiv în traversarea localității.

Răspunsul corect este: B


Recomandări:
Explicația completă a indicatorului --> Limitare de viteză
Explicația completă a indicatorului --> Intrare în localitate
Vitezele maxime admise și cazuri de reducere a vitezei - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (legislație 2024)

OUG* - Articolul 49

(1) Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum din interiorul localităților, administratorul drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoriile A și B, și limite de viteză superioare, dar nu mai mult de 80 km/h. Limitele de viteză mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul poliției rutiere.
(3) Pe anumite sectoare de drum, ținând seama de împrejurări și de intensitatea circulației, administratorul drumului, cu avizul poliției rutiere, poate stabili și limite de viteză inferioare, dar nu mai puțin de 10 km/h pentru tramvaie și de 30 km/h pentru toate autovehiculele.
[...]


* OUG = ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr. 195 din 12 decembrie 2002 actualizată (Codul rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

14 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.