Mediu de învățare Categoria B (B, B1)

Categoria B (B, B1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 1183)
Întrebarea 582 din 1183

Cu ce viteză se poate circula în apropierea unei intersecţii?


A limita maximă de viteză va fi respectată doar în cazul intersecţiilor dirijate;
B cu o viteză care să permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept;
C limita maximă de viteză în localităţi va fi de 50 km/h, iar în afara localităţilor de 130 km/h.

Explicație video (actualizată 2020)

Explicație întrebare (actualizată 2020)

Pentru varianta  A 

Limita maximă de viteză se va respecta în toate cazurile și în toate intersecțiile, indiferent dacă acestea sunt dirijate sau nedirjate.


Pentru varianta  B 

În apropierea intersecțiilor trebuie să circulați cu o viteză care să permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanților la trafic care au acest drept.

Trebuie știut că la schimbarea direcţiei de mers prin viraje se va circula cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor.

Trebuie știut că în intersecțiile cu circulație nedirijată trebuie să circulați cu maxim 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor.


Pentru varianta  C 

Limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h. Dar în afara localităților limita maximă este stabilită în funcție de categoria drumului și de categoria autovehiculului condus, limita maxima de 130 km/h specificată la această varianta este limita maximă de viteză pe autostrăzi, pentru autovehiculele din categoriile A și B.


Răspunsul corect este: B

Găsiți aici lecție video cu curculația în intersecții --> Codul Rutier - Circulația în intersecții
Găsiți aici lecție video cu viteza de deplasare --> Codul Rutier - Viteza de deplasare

Articole de referință (actualizate 2020)

Pentru varianta  A 

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

OUG - Articolul 48

Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevra în condiţii de siguranţă.


Pentru varianta  B 

OUG - Articolul 56

La apropierea de o intersecţie conducătorul de vehicul trebuie să circule cu o viteză care să îi permită oprirea, pentru a acorda prioritate de trecere participanţilor la trafic care au acest drept.

Regulament - Articolul 123

Conducătorul de vehicul este obligat să circule cu o viteza care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor, în următoarele situaţii:
a) la trecerea prin intersecţiile cu circulaţie nedirijată;
i) la schimbarea direcţiei de mers prin viraje;


Pentru varianta  C 

Regulament - Articolul 121

(1) Conducătorii de vehicule sunt obligaţi să respecte viteza maxima admisă pe sectorul de drum pe care circulă şi pentru categoria din care face parte vehiculul condus, precum şi cea impusă prin mijloacele de semnalizare.

OUG - Articolul 49

(1) Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.

OUG - Articolul 50

(1) Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule prevăzute la art. 15 alin. (2) sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
b) 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1;
c) 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1;
d) 45 km/h, pentru tractoare şi mopede.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓