Vehiculele din categoria B1 sunt: cvadricicluri a căror masă proprie nu depăşeşte 400 kg (550 kg pentru vehiculele destinate transportului de mărfuri), neincluzând masa bateriilor în cazul vehiculelor electrice şi care sunt echipate cu motor cu ardere internă a cărui putere netă maximă nu depăşeşte 15 kW sau cu motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 15 kW;
Vitezele maxime admise pentru subcategoria de autovehicule B1 sunt:
- 90 km/h pe autostrăzi;
- 80 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene;
- 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri din afara localităților;
- 50 km/h in localități.
Răspunsul corect este: A
(1) Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
(1) Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru categoriile de autovehicule prevăzute la art. 15 alin. (2) sunt următoarele:
a) 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A şi B;
b) 110 km/h pe autostrăzi, 90 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1;
c) 90 km/h pe autostrăzi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1;
d) 45 km/h, pentru tractoare şi mopede.
(2) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care face parte autovehiculul trăgător.
(3) Viteza maximă admisă pentru autovehicule cu mase şi/sau gabarite depăşite ori care transportă produse periculoase este de 40 km/h în localităţi, iar în afara localităţilor de 70 km/h.
(4) Viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.
Legea spune urmatoarele: vor trebui inmatriculate vehiculele de tip ATV cu masa proprie de pana in 400 de kilograme (fara baterii incluse, daca vorbim despre un model electric) si cu putere de pana in 15 Kilowati (20 de cai putere), indiferent de tipul motorului. Pentru a le conduce, va trebuie un permis de categoria B1.
Daca ATV-ul dumneavoastra are peste 400 de kilograme sau peste 20 de cai putere, atunci el va trebui inmatriculat la fel ca orice masina mica si o sa aveti nevoie de un permis din categoria B. Cat despre alegerea vreunui ATV de copii pe benzina, amintim ca cei mici nu au voie sa conduca un vehicul cu motor foarte puternic.
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
Recomandam ca sa se faca toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
In acest fel inveti eficient si promovezi examenul teoretic
Sunt aceleasi intrebari ca la examenul oficial.
Urmeaaza toti cei 4 pasi de invatare, cel mai important este pasul 3 (Mediu de invatare DRPCIV) unde intrebarile sunt explicate audio - video iar la sala sa te duci atunci cand faci toate cele 45 de chestionare cu 25-26 de puncte.
Vitezele maxime admise pentru subcategoria de autovehicule B1 sunt:
- 90 km/h pe autostrăzi;
- 80 km/h pe drumurile expres sau naţionale europene;
- 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri din afara localităților
- 50 km/h in localități.
Nu mai platesti nimic.
Intrebarile corespund pentru ambele categorii.
Cu placere, felicitari!
Dupa 16 zile calendaristice, fara sa numeri si ziua in care ai picat.
La examen iti genereaza aleatoriu un chestionar din baza de date care cuprinde cele 1183 de intrebari de la mediul de invatare.
Cu placere, felicitari!
Ai varianta - "raspund mai tarziu"
Da, poate.
Nu o sa gasesti 2 intrebari cu aceleasi variante de raspuns.
Cu placere, felicitari! Ne bucurăm că vă putem ajuta.
De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:
Pentru a crea un cont nou pe baza unei adrese de email ↓
Pentru a te autentifica cu Facebook ↓
Autentifică-te cu FacebookAi deja cont creat? Autentifică-te aici! ↓