Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

% din tot PASUL 3 (0 din 1200)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 506 din 1200

Ce autovehicul își poate continua deplasarea în imaginea prezentată?

A autocamionul;
B autoturismul verde;
C autoturismul roșu.

Explicație video (actualizată 2024)

Explicație (actualizată 2024)

Intersecția este dirijată cu semnale luminoase, toate autovehiculele s-au încadrat corect și trebuie să respecte semnificația semnalelor luminoase ale semafoarelor. În această situație întâlnim două semafoare cu semnale de culori diferite. Însă sub fiecare semafor se găsește instalat câte un panou adițional, în acest caz semnalul semaforului va fi respectat de cei a căror direcție de deplasare se regăsește pe aceste panouri adiționale.

Mai mult de atât, trebuie să ținem cont și de marcajele cu săgeți aplicate pe fiecare bandă de circulație, acestea obligă la respectarea direcției sau direcțiilor indicate prin acele săgeți. De exemplu, dacă pe banda pe care te afli se găsește marcajul care obligă la circulația doar pe direcția înainte, trebuie să urmezi doar această direcție, dar ținând cont de culoarea semaforului pentru acea direcție. În situația expusă în imaginea întrebării toate cele trei autovehicule s-au încadrat corect pentru direcțiile de mers dorite.

Prin urmare, autoturismul verde dorește să vireze la dreapta și va trebui să respecte semnificația semnalului semaforului din partea dreaptă, deci NU își poate continua deplasarea. Autocamionul dorește să circule pe direcția înainte și trebuie să respecte semnificația semnalului semaforului din partea dreaptă, deci NU își poate continua deplasarea. Autoturismul roșu dorește să vireze la stânga și va trebui să respecte semnalul semaforului din partea stângă, deci își poate continua deplasarea. Așadar, singurul care își poate continua deplasarea în cazul de față este autoturismul roșu.

Răspunsul corect este: C


Recomandări:
Semnificația tuturor semnalelor semafoarelor - Lecție Audio-Video -->> Codul rutier - Semnalele luminoase sau sonore
Circulația în intersecții - Lecție Audio-Video --> Codul Rutier - Circulația în intersecții

Articole de referință (legislație 2024)

Regulament** - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.
[...]

Regulament** - Articolul 52

(1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.
[...]

Regulament** - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.


** Regulament = REGULAMENT de aplicare a OUG 195/2002 actualizat (Regulamentul codului rutier)

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

10 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.