Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)

0% PASUL 3 - Mediu de învățare (0 întrebări din 1192)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria B (B, B1)
Întrebarea 499 din 1192

Ce autovehicul îşi poate continua deplasarea în imaginea prezentată?

A autocamionul;
B autoturismul verde;
C autoturismul roşu.

Explicație video (actualizată 2023)

Explicație (actualizată 2023)

Intersecția este dirijată cu semnale luminoase și marcaje, toate autovehiculele s-au încadrat corect și trebuie să respecte semnificația semnalelor luminoase ale semafoarelor. În această situație întalnim două semafoare cu semnale de culori diferite. Însă sub fiecare semafor se găsește instalat câte un panou adițional, în acest caz semnalul semaforului va fi respectat de cei a căror direcție de deplasare se regăsește pe aceste panouri adiționale.

Mai mult de atât, trebuie să ținem cont și de marcajele cu săgeți aplicate pe fiecare bandă de circulație, acestea obligă la respectarea direcției sau direcțiilor indicate prin acele săgeți. De exemplu, dacă pe banda pe care te afli se găsește marcajul care obligă la circulația doar pe direcția înainte, trebuie să urmați doar această direcție, dar ținând cont de culoarea semaforului pentru acea direcție. În situația expusă în imaginea întrebării toate cele trei autovehicule s-au încadrat corect pentru direcțiile de mers dorite.

Prin urmare, autoturismul verde dorește să vireze la dreapta și va trebui să respecte semnificația semnalului semaforului din partea dreaptă, deci nu își poate continua deplasarea. Autocamionul doreste să circule pe direcția înainte și trebuie să respecte semnificația semnalului semaforului din partea dreaptă, deci nu își poate continua deplasarea. Autoturismul roșu dorește să vireze la stânga și va trebui să respecte semnalul semaforului din partea stângă, deci își poate continua deplasarea. Așadar, singurul care își poate continua deplasarea în cazul de față este autoturismul roșu.

Răspunsul corect este: C

Găsiți aici lecție video cu semnalele luminoase sau sonore --> Codul Rutier - Semnalele luminoase sau sonore

Articole de referință (legislație 2023)

Regulament - Articolul 51

(1) Semnalul de culoare verde permite trecerea.

Regulament - Articolul 52

(1) Semnalul de culoare roşie interzice trecerea.

Regulament - Articolul 49

Pe lămpile de culoare roşie sau verde ale semafoarelor pot fi aplicate săgeţi de culoare neagră care indică direcţiile de deplasare corespunzătoare acestora. În acest caz interdicţia sau permisiunea de trecere impusă de semnalul luminos este limitată la direcţia sau direcţiile indicate prin aceste săgeţi. Aceeaşi semnificaţie o au şi săgeţile aplicate pe panourile adiţionale ce însoţesc, la partea inferioară, semafoarele. Săgeata pentru mersul înainte are vârful în sus.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

11 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

Materialele prezentate pe această aplicație web/mobile fac obiectul drepturilor de autor și sunt protejate prin lege. Este permisă folosirea acestora doar în scop educațional personal. Pentru folosirea acestor materiale în alt scop decât cel educațional personal vă rugăm să ne contactați.

© Copyright Școala Rutieră 2023

Toate drepturile rezervate.