Mediu de învățare Categoria C (C, C1)

Categoria C (C, C1)
Ai parcurs 0% din mediul de învățare (0 întrebări din 508)
Întrebarea 313 din 508

Ce îi este interzis conducătorului de autocamion pe timpul deplasării pe un drum public?

A să transporte în autocamion mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare;
B să permită controlul stării tehnice a autocamionului, precum şi al bunurilor transportate;
C să deschidă uşile autocamionului atunci când este parcat.

Explicație întrebare (actualizată 2021)

Explicație text categoria C / chestionare auto drpciv:
Îi este interzis conducătorului de autocamion pe timpul deplasării pe un drum publictransporte în autocamion mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.
Nu îi este interzis ci este obligat să permită controlul stării tehnice a autovehiculului, precum şi al bunurilor transportate. Iar deschiderea usilor autovehiculului este permisă atunci când este parcat.
Răspunsul corect: A
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 148. – Se interzice conducătorului de autovehicul sau tramvai:
1. să conducă un autovehicul sau tramvai cu dovada înlocuitoare a permisului de conducere eliberată fără drept de circulaţie sau  a cărei valabilitate a expirat;
2. Să transporte în autovehicul sau tramvai mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.
3. Să transporte persoane în stare de ebrietate pe motocicletă sau în cabina ori în caroseria autovehiculului destinat transportului de mărfuri.
4. Să transporte persoane în caroseria autobasculantei, pe autocisternă, pe platformă, deasupra încărcăturii, pe părţile laterale ale caroseriei, sau persoane care stau în picioare în caroseria autocamionului, pe scări şi în remorcă, cu excepţia celei special amenajate pentru transportul persoanelor.
5. Să transporte copii în vârstă de până la 12 ani pe scaunul din faţă al autovehiculului, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore.
6. Să transporte în şi pe autoturism obiecte a căror lungime sau lăţime depăşeşte, împreuna cu încărcătura, dimensiunile acestuia.

Chestionare auto drpciv categoria C explicate.

Te întrebi dacă avem întrebările de la examenul oficial ??? DA, vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

© 2020 All rights reserved.

Îți recomandăm să îți creezi un cont! Este gratuit!

De ce sa îți creezi cont? Vei beneficia de toate funcțiile acestui site, cum ar fi:

Pentru a crea un cont nou ↓

Pentru a crea un cont nou cu facebook ↓

Login cu Facebook

Dacă ai deja un cont, conectează-te aici ↓