Pasul 3 - Mediu de învățare » GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)

% din tot PASUL 3 (0 din 518)
Mediu de învățare GENERAL (toate întrebările) Categoria C (C, C1)
Întrebarea 319 din 518

Ce îi este interzis conducătorului de autocamion pe timpul deplasării pe un drum public?

A să transporte în autocamion mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare;
B să permită controlul stării tehnice a autocamionului, precum şi al bunurilor transportate;
C să deschidă uşile autocamionului atunci când este parcat.

Explicație (actualizată 2024)

Explicație text categoria C / chestionare auto drpciv:
Îi este interzis conducătorului de autocamion pe timpul deplasării pe un drum publictransporte în autocamion mai multe persoane decât numărul de locuri înscrise în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.
Nu îi este interzis ci este obligat să permită controlul stării tehnice a autovehiculului, precum şi al bunurilor transportate. Iar deschiderea usilor autovehiculului este permisă atunci când este parcat.
Răspunsul corect: A
 
Articol referință din legislatia rutieră în vigoare: OUG sau Regulament
Art. 148. – Se interzice conducătorului de autovehicul sau tramvai:
1. să conducă un autovehicul sau tramvai cu dovada înlocuitoare a permisului de conducere eliberată fără drept de circulaţie sau  a cărei valabilitate a expirat;
2. Să transporte în autovehicul sau tramvai mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare sau înregistrare.
3. Să transporte persoane în stare de ebrietate pe motocicletă sau în cabina ori în caroseria autovehiculului destinat transportului de mărfuri.
4. Să transporte persoane în caroseria autobasculantei, pe autocisternă, pe platformă, deasupra încărcăturii, pe părţile laterale ale caroseriei, sau persoane care stau în picioare în caroseria autocamionului, pe scări şi în remorcă, cu excepţia celei special amenajate pentru transportul persoanelor.
5. Să transporte copii în vârstă de până la 12 ani pe scaunul din faţă al autovehiculului, chiar dacă sunt ţinuţi în braţe de persoane majore.
6. Să transporte în şi pe autoturism obiecte a căror lungime sau lăţime depăşeşte, împreuna cu încărcătura, dimensiunile acestuia.

Chestionare auto drpciv categoria C explicate.

Te întrebi dacă avem aceleași întrebări ca la examenul oficial ??? DA, avem aceleași întrebări. Vezi în acest VIDEO -->> Da, avem întrebările de la DRPCIV

0 Comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Pentru a putea lăsa un comentariu, trebuie să fii logat! Mergi la pagina de autentificare sau creare cont

© Copyright Școala Rutieră 2024. Toate drepturile rezervate.